25 Февруари, 2020 15:20 720 0

Президентът на ФИФА: Катар е на път да впечатли света на световното

  • фифа-
  • джани инфантино-
  • катар-
  • световно първенство 2022

При 1000 оставащи дни до началото Катар е по-напред отколкото който и да било друг домакин на световно първенство преди това

Президентът на ФИФА: Катар е на път да впечатли света на световното - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на ФИФА Джани Инфантино е уверен, че домакините от Катар ще успеят да впечатлят целия свят с предстоящото през 2022 година световно първенство по футбол. Швейцарецът заяви това във вторник, което се пада точно 1000 дни преди мача на откриването на планетарния футболен форум.

"При 1000 оставащи дни до началото Катар е по-напред отколкото който и да било друг домакин на световно първенство преди това. Катар иска да впечатли света и е на път да направи точно това", заявява Инфантино пред сайта на ФИФА.

"Световното първенство през 2022 година е пробив от социална и културна гледна точка. То ще отвори вратите за един регион, който е луд по футбола, и ще представи нова перспектива за местните и чуждестранните фенове, като събере хората заедно", подчертава швейцарецът.

Шефът на организационния комитет на първенството Хасан ал-Тауади каза, че това ще бъде "най-добрият турнир" и "ще остави следа в историята по начина, по който се организират спортни състезания".

Световното първенство по футбол в Катар ще започне на 21 ноември и ще завърши на 18 декември 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА