Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 18:58 1 226 5

България започна 2020 със загуба от Беларус

  • футбол-
  • национален отбор-
  • българия-
  • беларус-
  • контрола

"Лъвовете" отстъпиха с 0:1 в контрола на "Васил Левски"

България започна 2020 със загуба от Беларус - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол започна 2020 година със загуба. "Лъвовете" на Георги Дерменджиев отстъпиха с 1:0 на Беларус в контролна среща, играна на стадион "Васил Левски". Проверката бе генерална репетиция на родните „трикольори” преди полуфиналната среща с Унгария за класиране на Европейското първенство през лятото чрез елиминациите от Лигата на нациите

Българите стартираха по-добре срещата и в началните минути създадоха няколко опасности пред вратата на Беларус. В първата минута Димитър Илиев, който записа неофициален дебют, опита удар с левия крак, но вратарят Хаткевич спаси. В 9-ата минута стражът на гостите отново показа отличен рефлекс. Първо успя да парира изстрел на Спас Делев, а при добавката с плонж успя да спаси удар на Исмаил Иса. В 13-ата Димитър Илиев отправи много опасен удар от движение, но топката премина над гредата.

За съжаление на българите минута по-късно гостите поведоха в резултата със сериозна доза късмет. Лисакович проби през центъра на отбраната, която не се организира добре, Велков и Турицов не успяха да изчистят топката и тя попадна в краката на Подстрелов, който беше в засада при атаката, а той с удар от въздуха прати кълбото в мрежата на Георгиев.

Играчите на Дерменджиев опитаха да върнат попадението, но акробатичен изстрел на Иса беше спасен от Хаткевич в 41-ата минута. Хубав изстрел на Делев в 42-ата минута пък се отби в горната греда на гостите

На почивката Тодор Неделев замени Митко Илиев и той зае позицията на плеймейкър. Звездата на Ботев (Пловдив) още с първото си докосване пробва удар, който не затрудни вратаря. В 64-ата минута Иса отново имаше възможност за гол, но нападателят не успя да засече топката отблизо.
Младият Светослав Ковачев замени Иса в 69-ата минута, а минута по-късно Миланов стреля над гредата. Голмайсторът на Беларус Подстрелов пропусна отлична възможност в 73-ата минута, когато след светкавична контраатака остана сам срещу Георгиев.

Валентин Антов, Александър Цветков, Мартин Минчев също влязоха в игра. Нов удар отдалеч на Неделев мина покрай вратата в 83-ата минута, а 120 секунди след това Георгиев отново трябваше да се намесва. Родният вратар с хубав рефлекс изби удар с глава на противников играч.

Спас Делев пък се контузи и напусна принудително в предпоследната минута, а неговото място зае Виктор Попов, който игра по десния фланг.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фоотбал

    17 0 Отговор
    Забранете го това нещо в България

    Коментиран от #2

  • 2 😂🤣😂

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фоотбал":

    Че къде го видиш да се играе
  • 3 ал бънди

    4 0 Отговор
    лайняри…….
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Е, сефте! Дерменджиев, не се самозаблуждавайте! Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 5 Рошко

    5 0 Отговор
    Че то последните години някой бихме ли