Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 09:27 960 0

Айнтрахт Франкфурт е последният осминафиналист в Лига Европа

  • айнтрахт франкфурт-
  • лига европа-
  • осминафиналист-
  • ред бул залцбург

Германският тим се справи без проблеми с Ред Бул Залцбург

Айнтрахт Франкфурт не допусна изненада и отстрани Залцбург от Лига Европа. В реванша германците стигнаха до равенството 2:2 и след убедителната победа с 4:1 в първия мач продължават към осминафиналите на турнира.

По програма двубоят между двата тима бе насрочен за четвъртък, но бе отложен с 24 часа заради лошите метеорологични условия в Залцбург.

Андреас Улмер даде надежди на домакините с ранния си гол, но Андре Силва успя да изравни още преди почивката. Залцбург отново излезе напред в резултата след попадението на Жером Онгуене, но 10 минути по-късно Андре Силва сложи точка на спора с втория си гол в мача.

Още след три минути игра от Залцбург имаха претенции за дузпа. Секу Койта бе повален в наказателното поле на гостите, но главният съдия даде знак играта да продължи.

В 10-ата минута австрийците поведоха в резултата. Андреас Улмер получи на границата на наказателното поле. 34-годишният бранител си нагласи топката на левия крак и с мощен шут не остави шансове на вратаря Кевин Трап (1:0).

20 минути по-късно равенството бе възстановено. Филип Костич бе изведен по левия фланг на атаката. Той успя да достигне до топката точно преди тя да излезе извън терена и центрира. В наказателното поле Андре Силва засече с глава и направи резултата 1:1.

В 40-ата минута Секу Койта бе намерен в наказателното поле. Последва опасен удар, но Кевин Трап успя да се намеси. В 66-ата минута Андре Силва пък прати топката встрани от вратата.

Няколко минути по-късно топката бе центрирана от ъглов удар. Жером Онгуене успя да надскочи противниковата защита и заби топката в мрежата на гостите за 2:1. Малко повече от 10 минути по-късно Айнтрахт стигна до втори гол в мрежата на Залцбург, с което предреши победителя от сблъсъка. Андре Силва проби към наказателното поле на домакините, нагласи си топката и с прецизен удар я прати в мрежата за крайното 2:2.

С общ резултат в двата мача 6:3 Айнтрахт Франкфурт се превърна в последният осминафиналист в Лига Европа. Следващ съперник на германския тим в турнира е швейцарският Базел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА