29 Февруари, 2020 18:05 846 0

Лацио продължава с убедителното си представяне в Серия А

  • лацио-
  • болоня-
  • алберто-
  • кореа-
  • класиране-
  • водач-
  • серия а

Римляните победиха Болоня с 2:0 и излязоха на върха в класирането

Лацио продължава с убедителното си представяне в Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Лацио се изкачи на върха в италианското футболно първенство за първи път от 10 години насам. Римляните спечелиха домакинството си на Болоня с 2:0. Точни в тяхна полза бяха Луис Алберто и Хоакин Кореа.

Първото полувреме бе изцяло в полза на столичани. Те редуваха положенията пред вратата на съперника едно след друго. Алберто можеше да се разпише след едва няколко минути игра, но липсата на късмет му попречи да стори това. Последваха нови две ситуации пред стража на гостите, но топката така и не желаеше да влезе в мрежата.

В 18-ата минута наглед неизбежното се случи и домакините излязоха напред в резултата. Луис Алберто получи добро подаване и не сгреши, давайки заслужена преднина на тима си. Само две атаки след това и Хоакин Кореа бе точен, като от третия си опит успя да порази целта и до голяма степен да предизвести крайния победител в сблъсъка.

През второто полувреме гостите се задействаха и вдигнаха сериозно оборотите. Това доведе до две попадения в тяхна полза, но за съжаление на състава, те бяха отменени. Това се случи след допитване до системата за видеоповторения VAR, като имаше възражения от страна на Болоня, но повторенията бяха по-скоро убедителни и взетите решения - аргументирани.

В първата ситуация положението бе далеч по-ясно, като Денсвил стреля, последва спасяване на вратаря, кълбото се върна в ръката на играча на гостите и влезе във вратата. Попадението резонно не беше зачетено.

Нова промяна в резултата нямаше, което изкачи за първи път от 2010-а година насам Лацио на лидерската позиция в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА