Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 19:06 974 0

Челси отново не успя да се справи с Борнемут

  • челси-
  • борнемут-
  • алонсо-
  • равенство-
  • лерма-
  • кинг

Двата тима завършиха наравно 2:2

Челси отново не успя да се справи с Борнемут - 1
Снимка: БГНЕС

Борнемут и Челси завършиха наравно 2:2 в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. В интензивен и интересен мач Челси беше в ролята на водач и на догонващ, като точката за "сините" изработи Маркос Алонсо. Испанецът вкара и двата гола за своя тим тази вечер. Челси остава на четвъртото място в класирането, но Манчестър Юнайтед може да ги приближи на точка при победа днес. Борнемут е на 15-о място с 29 точки.

В първите минути предимството в играта бе на страната на домакините, които за няколко минути направиха 2 пропуска чрез Билинг. След 15-ата минута обаче Челси пое инициативата и в 33-ата стигна до попадение. В ситуацията Джеймс центрира отдясно, Жиру стреля, но нацели гредата. При добавката Алонсо простреля Аарън Рамсдейл. Челси можеше да удвои преднината си в 47-ата, но Жиру пропусна след бърза атака.

Борнемут се върна в мача в 54-ата минута след статично положение. Райън Фрейзър центрира от корнер, Джеферсън Лерма засече с глава, а Кабайеро докосна топката, но не успя да отрази. Три минути по-късно "черешките" стигнаха до пълен обрат - след атака от центъра Джошуа Кинг реализира, като намесата на VAR утвърди, че няма засада и голът бе зачетен.

Франк Лампард предприе смяна в атака в 72-ата, след като смени Оливие Жиру с Миши Батшуай. Резервата успя да стигне до гол още с първото си докосване, но той не бе признат заради засада. "Сините" стигнаха до равенството в 86-ата минута, когато Педро стреля от воле, Рамсдейл отрази, но Алонсо успя да засече с глава и да реализира за 2:2. Така Борнемут отново спря "сините" от Лондон, след като спечели последните си два двубоя срещу тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА