Last news in Fakti

18 Март, 2020 05:14 1 597 3

От Renault не отхвърлиха възможността да вземат Себастиан Фетел

  • абитебул-
  • отхвърляне-
  • възможност-
  • пилот-
  • формула 1-
  • renault-
  • ferrari-
  • фетел-
  • рикардо

"Фетел е от големите шампиони на нашето време и в годините на пистата е доказал, че е роден победител", заяви Сирил Абитебул

От Renault не отхвърлиха възможността да вземат Себастиан Фетел - 1
Снимка: БГНЕС

От отбора на Renault не отхвърлиха възможността Себастиан Фетел да заеме пилотското място на Даниел Рикардо през следващата година. Това призна шефът на французите Сирил Абитебул, който се върна и към годините, когато двамата са работили и побеждавали заедно в Red Bull с двигателите на Renault.

За да се стигне до подобна рокада обаче, има няколко обстоятелства, които трябва да се случат преди това. Първо, Renault и Даниел Рикардо трябва решат какви са плановете им за 2021 година. Второ, Фетел трябва да прецени дали да остане във Ferrari и да завърши кариерата си в Маранело, или да направи опит за ново начало с отбор, който има големи амбиции и бюджет, но все нещо не му достига.

“Разбира се, че не мога да кажа не на подобна възможност. Фетел е от големите шампиони на нашето време и в годините на пистата е доказал, че е роден победител. Двамата сме работили по развитието на двигателите на Renault по времето, когато той доминираше Формула 1 с Red Bull. Вече сме печелили титли заедно и знам на какво е способен и как може да движи целия отбор напред", коментира възможността Абитебул.

"За нас е много важно да продължим проекта си с Даниел Рикардо. Той е основна фигура, около която развиваме отбора. Ако нещата не се получат и от 2021 година той не е при нас, със сигурност ще трябва да разговаряме с пилоти като Фетел, който също е в края на договора си с Ferrari. В Renault искаме да работим с пилоти, пред които е бъдещето, но те трябва да се подбират много внимателно и винаги имат нужда от опитен съотборник в сложните моменти”, завърши французинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор по Стоманобетон

    2 1 Отговор
    Тоз кат гу глеам,му да сире яко
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Според мен да се маха от Ферари, които показаха, че предпочитат наглото монтегаскче, вместо него. Няма лошо да смениш отбор, важното е да си щастлив и отдаден на това, което вършиш, както направи Райконен например. Да, шанс за титла няма, но пък парите са същите и уважението е по-важно, защото когато мениджърите имат надежди в теб за титла, това което единственно ги интересува, те те уважават, ала при отпадане на надеждите отпада и уважението, един вид снисхождение, което е изключително демотивиращо. Аз съм го изпитал на работата си и макар че си по-добър и отговорен от мнозинството работещи тогава се преминава в режим на търпимост и това е знак, че времето за раздяла е настъпило.
  • 3 Гъдьо Гъдевски

    4 0 Отговор
    Купувам Мерцедес S класа от 2015 за 3 чувала тоалетна хартия.
    А може и AMG модификация, плащам допълнително цели 3 ролки тоалетна хартия отгоре.