Last news in Fakti

30 Март, 2020 19:27 1 292 1

Шави: Ще се завърна в Барселона, но искам нов проект

  • шави-
  • барселона-
  • завръщане-
  • условия-
  • проект-
  • състав-
  • играчи-
  • атмосфера

"Също така не искам да има токсична атмосфера в съблекалнята“, заяви легендата на каталунците

Шави: Ще се завърна в Барселона, но искам нов проект - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на Барселона и настоящ треньор на катарския Ал-Сад Шави Ернандес говори за първи път, откакто му бе предложено да смени Ернесто Валверде на треньорския пост на „Камп Ноу“ през януари. В интервю за „La Vanguardia“, той изрази готовност да поеме „блаугранас“, но само при положение, че започне проект от нулата.

Въпреки че отхвърли предложението да стане наследник на Ернесто Валверде само преди няколко месеца, сега Шави каза, че е готов да поеме Барселона, но само ако "токсичността" в съблекалнята на каталунците бъде премахната.

40-годишният Шави прекара 18 години от футболната си кариера на „Камп Ноу“ и има над 700 участия за Барселона, спечелвайки осем пъти шампионската титла в Ла Лига, четири пъти трофея от Шампионска лига, а през 2015 година замина за Катар, където прекара четири години като футболист, преди да започне треньорската си кариера.

През януари шефовете на Барселона му предложиха да смени Ернесто Валверде на треньорския пост, но той заяви, че не е готов и в крайна сметка за наставник на каталунците бе назначен Кике Сетиен.

„Искам да се върна в Барселона и съм много развълнуван. Сега, след като видях какво е да си треньор, знам какво мога да направя във всеки клуб. Но искам да започна проект, който започва от нулата и в който взимам сам решенията“, коментира Шави.

„Не се отдръпвам от това, което направих през януари. Искам да работя с хора, на които имам доверие и които са лоялни. Говоря за Карлес Пуйол и Жорди Кройф. Също така не искам да има токсична атмосфера в съблекалнята“, добави той.

Шави е категоричен, че завръщането му в Барселона не зависи от един или друг президент. „Искам в отбора, който водя да има пълна хармония. Не знам дали това е възможно да бъде винаги и да се получи. Нямам против никой. Нещо повече, нямам лоши отношения нито с Бартомеу, разбира се добре с Лапорта и с Виктор Фонт сме приятели. Ще бъда с всеки, който обича Барселона.“

„Голяма част от състава на Барселона ми се струва изключителен. Като започнем от вратаря, който е най-добрият в света. Жорди Алба за мен е най-добрият ляв бек в света, Пике е най-добрият централен защитник в света, Бускетс е най-добрият опорен полузащитник в света, Меси е най-добрият играч в света. Като добавите към тях Суарес, Де Йонг и Артур ми се струва, че тези футболисти могат да печелят още десет години с екипа на Барселона. Основата е много добра. При всички положения, ако аз съм треньор, бих подписал с Неймар. Това би бил грандиозен трансфер. Други футболисти, които ми се нравят са Джейдън Санчо и Серж Гнабри.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    0 0 Отговор
    иска нови испански евра