10 Април, 2020 05:15 1 435 0

Челси е все по-близо до Филипе Коутиньо

  • челси-
  • коутиньо-
  • барселона-
  • наем-
  • преговори-
  • трансфер

"Сините" от Лондон преговарят с Барселона за взимане под наем на бразилския футболист

Челси е все по-близо до Филипе Коутиньо - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководствата на Барселона и Челси са в напреднали преговори за трансфера на Филипе Коутиньо, информира „Sport“. Според информацията, бразилският футболист през следващия сезон ще играе под наем на „Стамфорд Бридж“.

Двата клуба са договорили голяма част от условията по сделката, но остава да бъде уточнено дали ще бъде записана клауза, която да задължава Челси да откупи изцяло правата на играча през лятото на 2021 година. Каталунците настояват такава точка да бъде записана в споразумението.

Челси ще плати 13 милиона евро на „блаугранас“ за периода под наем на плеймейкъра.

Барселона иска да получи 90 милиона евро за Коутиньо, но заради сумата, която клубът ще получи за периода на наем, каталунците могат да се съгласят да намалят трансферната цена на 65-70 милиона евро.

Самият играч по всичко изглежда, че се е разбрал за своите условия с Челси. Той ще стане най-високо платеният футболист в състава на Франк Лампард. Агентът на бразилеца Киа Йоорабчиан е в постоянен контакт с представителите на лондонския клуб.

В Барселона се надяват сделката с Челси за трансфера на Коутиньо да бъде приключена преди края на юни.

През последния сезон Коутиньо игра под наем в Байерн Мюнхен, но германският клуб не се възползва от опцията си да откупи играча.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА