Last news in Fakti

13 Април, 2020 10:30 1 631 0

Бивш роден национал е най-добрият дузпаджия в Русия

  • дузпи-
  • дузпаджия-
  • русия-
  • класация-
  • успеваемост-
  • амкар-
  • пеев

Георги Пеев има 100% успеваемост при изпълнението на дузпи в руската Висша лига

Бивш роден национал е най-добрият дузпаджия в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Български футболист е най-добрият изпълнител на дузпи в историята на руската Висша лига. Това става ясно от класация, изготвена от изданието zvezda-fc.ru. На върха ѝ е легендата на Амкар Перм Георги Пеев. В тима, който изчезна заради финансови проблеми, юношата на Локо Сф изкара над 10 г.

В този период бившият национален полузащитник изпълни 17 дузпи за Амкар и вкара всичките. Със 100-процентовата си успеваемост и броят на 11-метровите удари, които се е нагърбил да бие.

Пеев заема еднолично първото място в класацията. В представянето му се подчертава, че той е част от постсъветския футбол още от 2001 г., когато преминава в Динамо (Киев). В Украйна Георги рита и за Днепър, преди в началото на 2007 г. да бъде купен от Амкар.

С екипа на тима от Перм българинът стига до финал в турнира за купата на Русия, 4-о място в класирането и играе в евротурнирите. Във Висшата лига има 235 мача с 41 гола и 40 асистенции. 5 пъти е футболист №1 на годината в Пермския край.

“Пеев често изпълняваше дузпите в стил “Паненка”, заради което вратарите в Русия не го харесваха много”, пише zvezda-fc.ru.

Втори в класацията на изданието се нарежда аржентинецът Алехандро Домингес. С екипите на Рубин Казан и Зенит Санкт Петербург нападателят изпълни 14 дузпи и също като Пеев вкара всичките.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА