Last news in Fakti

15 Май, 2020 09:57 1 742 5

Джокович: Ще бия рекордите на Федерер!

  • джокович-
  • кариера-
  • цел-
  • рекорди-
  • федерер-
  • тенис

"Вярвам, че мога да съм тенисистът с най-много титли от Шлема и да подобря рекорда за престой на първото място", заяви сръбският тенисист

Джокович: Ще бия рекордите на Федерер! - 1
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович изрази увереност, че ще подобри рекордите на легендата Роджър Федерер за най-много титли от Големия шлем и най-много седмици на върха в световната ранглиста.

За момента сръбският тенисист има 17 трофея от най-престижната верига, както и 282 седмици като номер 1 в света, докато Федерер е триумфирал 20 пъти в Големия шлем и е прекарал общо 310 седмици на върха. “Винаги съм уверен в себе си. Вярвам, че мога да съм тенисистът с най-много титли от Шлема и да подобря рекорда за престой на първото място. Това са моите ясни цели”, коментира Джокович, който допълни, че си представя как играе професионално до 40-годишна възраст. “Не вярвам в границите. Мисля, че границите са илюзии на нашето его или нашия ум”, допълни Джокера в интервю за Греам Бенсинджър от In Depth.

Цялото интервю, в което Джокович говори още за здравословните си проблеми в миналото, брака си с Йелена и бомбардировките над Сърбия в края на миналия век, ще бъде излъчено в САЩ този уикенд.

Вчера в публикуван откъс от същото интервю стана ясно, че Джокович е бил много близо до отказване от тениса преди две години. “Той ми каза, че се отказва и това беше истината. Той загуби в Маями и то тежко. Впоследствие събра цялото семейство и ни каза „Знаете ли, хора, аз бях до тук. Бяхме в шок и аз отвърнах „Какво?“, а той продължи с „Да. Едуардо, може да разговаряш със спонсорите ми. Искам да бъда ясен с тях. Не знам дали спирам за шест месеца, година или завинаги”, разкри съпругата му Йелена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    9 1 Отговор
    Мда, Джокович има данни да надмине Федерер, наистина е уникален тенисист, добър на всяка настилка и уникална игра !!!
  • 2 Курникова

    5 3 Отговор
    Джокович??? Балкански тарикат!! Скача,преди да е казал " хоп"!! И да подобри рекордите, РОДЖЪР ФЕДЕРЕР е най великият и като тенисист, и като Човек и като личност!!
  • 3 Надал

    5 5 Отговор
    Посмъртно Джокович не може да надмине Роджър в нито едно отношение!!
  • 4 Liverpoolpz

    1 1 Отговор
    Изобщо не ни интересува какъв е като човек. Важното е че Джокович просто е по-добър от Федерер и Надал със сигурнист.
  • 5 Така е

    1 0 Отговор
    НОЛЕ И МОМЕНТА Е НОМЕР 1,НО И ПО ПРИХОДИ НАД 180 МИЛИОНА И Е ПО МЛАД И ОТ НАДАЛ И ФЕДЕРЕР И Е ГОЛЯМ ПАТРИОТ,НЕ СКЛюЧВА РЕКЛАНИ ДОГОВОРИ С АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ ЗАРАДИ БОМБАНДИРАНЕТО НА СЪРБИЯ. НЕ КАТО НАШТЕ ШКЕМБЕ ПАТРОТИ.