17 Май, 2020 13:16 1 679 1

Феновете на Малмьо ликуват! Статуята на Ибрахимович ще бъде преместена

  • статуя-
  • златан ибрахимович-
  • малмьо

Монументът бе многократно оскверняван

Феновете на Малмьо ликуват! Статуята на Ибрахимович ще бъде преместена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Статуята на Златан Ибрахимович пред стадиона на Малмьо ще бъде преместена. Високата 3,5 метра бронзова скулптура няколко пъти стана обект на вандалски атаки, дело на привърженици на местния тим, които не понесоха близостта на Ибра с вечния враг на Малмьо - Хамарби.

В крайна сметка от градската управа взеха решение да преместят фигурата, като чакат предложение от футболния клуб къде да бъде поставена.

Припомняме, че монументът беше издигнат през октомври миналата година в знак на признателност към Ибрахимович, който е роден в Малмьо и стартира кариерата си от едноименния клуб. Месец по-късно обаче нападателят стана притежател на 25% от акциите на Хамарби Стокхолм, като това действие на Златан разгневи запалянковците, които многократно я оскверняваха.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    4 0 Отговор
    Трябва да бъде ПРЕмахната не ПРЕместена.