Last news in Fakti

28 Май, 2020 09:57 1 111 0

Кризата в Шалке 04 се задълбочава все повече

  • криза-
  • шалке 04-
  • фортуна дюселдорф-
  • обрат-
  • уволнение-
  • маккени-
  • хенингс-
  • караман

Фортуна Дюселдорф успя да обърне "кралскосините" и спечели с 2:1

Кризата в Шалке 04 се задълбочава все повече - 1
Снимка: БГНЕС

Фортуна Дюселдорф постигна изключително важна домакинска победа с 2:1 срещу Шалке 04 в мач от 28-ия кръг на Първа Бундеслига.

Загубата на „кралскосините“ поставя под голяма въпросителна бъдещето на старши треньора Дейвид Вагнер. След подновяването на сезона Шалке има три последователни загуби от Борусия Дортмунд, Аугсбург и сега от Фортуна Дюселдорф. Съдбата на 48-годишния специалист зависи от предстоящото домакинство срещу Вердер Бремен, което е на 30 май. Ако отборът не спечели, се очаква Вагнер да бъде уволнен.

Първата опасност в мача бе създадена от отбора на Шалке в 21-ата минута, когато опасен удар на Даниел Калиджури бе отразен от Кастенмайер.

Шалке пропиля нова много добра възможност да поведе в резултата в 46-ата минута, но ударът на Джонджо Кени не намери целта.

Шалке поведе в резултата в 53-ата минута след гол с глава на Уестън МакКени.

Само десет минути по-късно домакините успяха да изравнят резултата след гол с глава дело на Хенингс. Фортуна осъществи пълен обрат в срещата в 68-ата минута след гол на Кенан Караман.

До края на мача гостите не успяха да стигнат до изравнителен гол, а по-чистите положения бяха пред вратата на Шалке, но футболистите на Фортуна не съумяха да вкарат трети гол във вратата на Шуберт.

Фортуна е шестнадесети с 27 точки и вече е само на точка зад Майнц и с цели пет пред Вердер Бремен. Шалке е девети с 37 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА