Last news in Fakti

28 Май, 2020 14:55 2 500 7

Напрежение между Сърбия и Черна гора заради Джокович

  • допускане-
  • тенис-
  • джокович-
  • напрежение-
  • национализъм-
  • черна гора-
  • скандал-
  • коронавирус

Черногорците обявиха, че тенисистът може да не бъде допуснат в страната, сърбите веднага скочиха

Напрежение между Сърбия и Черна гора заради Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Сериозно напрежение се породи на Балканите в близките няколко дни, след като посланикът на Черна гора в Сърбия Тарзан Милошевич хвърли голямата бомба, като каза, че тенисист номер 1 в света може да не бъде допуснат на територията на страната му в края на юни.

Припомняме, че Джокович е лице на серия минитурнири на полуострова, включващи двубои в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, като участия в първите два е потвърдил и нашия Григор Димитров.

Появиха се всевъзможни интерпретации на новината за забраната на Джокович да влиза в Черна гора, като дори някои предположиха, че му това се прави заради негови националистически изказвания. Феновете на сърбина също реагираха като ужилени и доказаха с документи, че родът на сърбина всъщност идва от село Ясеново поле в близост до западния черногорски град Никшиш и няма причина той да бъде нежелан в страната.

Наложи се посланик Милошевич да внесе допълнителна яснота и да обясни, че тенисистът няма да може да пътува само в близките 10 дни, след което се очаква да паднат забраните, наложени заради пандемията от коронавирус.

"Джокович не е нежелан в Черна гора, напротив, но трябва засега да се съобрази с някои неща. Сърбите са братски народ и двете страни имаме интерес да отворим границите. Не е лесно да си посланик в Сърбия, защото всеки ден усещам напрежение по телевизиите и вестниците, само защото не съм разбран правилно", коментира посланик Милошевич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ноле ела в България

    13 3 Отговор
    Ноле си е пич от всякъде, не е калинка измамник!
    Някой, иска да го контролира ,но е сбъркал адреса.
    Този си е чист Тракийски "Трибал", глава не скланя пред никой!
    Тракия и България , е отворена за него винаги.
    Одрисите, с цялото си ,царство заставаме зад Ноле.
  • 2 факти

    9 8 Отговор
    Няма по-големи шовинисти от сърбите.
  • 3 Ивайло

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ...посланикът на Черна гора в Сърбия Тарзан Милошевич... ?!? Хахахаха!!! А Маугли кой е, хахахаха!!! ;)))
  • 4 хаяско

    0 7 Отговор
    По принцип Ноле е косовар

    Коментиран от #5

  • 5 Тулуп,

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "хаяско":

    Какво е това косово бе? А сръбска територия отделена от краварите
  • 6 нашия

    9 2 Отговор
    Разединяват ни братя по всеки възможен начин ДЖОКАТА го е разбрал =след толкова години бутане с англосакса,но не се продаде и поддаде на мизерниците-и това много ги дразни
  • 7 Жечо тракториста

    3 0 Отговор
    Джокович е известен с националистическите си изказвания....
    А Григорчо и българския е забравил.
    Има нещо тотално сбъркано в образованието и възпитанието в България. Никога няма да чуеш от бг спортист или публична фигура да говори за останалите българи в предадените на нашите съседи територии - в Сърбия, Гърция, Албания, Македония, Румъния, Турция.