4 Юни, 2020 12:10 1 925 0

Черно море е шампион на България по футзал

  • футзал-
  • черно море

Първият шампион на България в този спорт ще представя страната ни в най-силния клубен турнир Шампионската лига

Черно море е шампион на България по футзал - 1

Отборът на Черно море е новият шампион на България по футзал. Това стана ясно, след като Българският футболен съюз прекрати шампионата предсрочно, като за крайно класиране е обявено това към настоящия момент. Така се развиха събитията и в 80% от първенствата в Европа.

"Моряците" заслужено триумфираха с титлата, като до този момент не познаваха вкуса на загубата. Варненци са с мач по-малко и с цели пет точки пред втория Мания.

Така Черно море, който е първият шампион на България в този спорт през 2004 година, ще представя страната ни в най-силния клубен турнир Шампионската лига. Все още обаче няма яснота кога ще се проведе квалификационната фаза на европейската надпревара, като в момента се очаква решение на УЕФА.

Българският шампион ще кандидатства за домакин на един от предварителните кръгове в Шампионската лига и да приеме съперниците си във Варна.

Бойчо Марев, треньор: 
Заслужено триумфираме с титлата. 5 точки преднина и мач по малко и единственият отбор без загуба в първенството. Не успяхме да изиграем всичките мачове от шампионата, както всички ние искахме. Затова мога да определя годината като загубена за Футзал в България. Надявам се футболният съюз да обърне повече внимание на този атрактивен спорт през следващото първенство, за да се развива.

Димитър Цветанов, капитан: Честитя първото място на своите съотборници и ръководители. Трябва да сме радостни, защото макар тази титла да дойде по малко по-нетрадиционен начин, през редовния сезон ние показахме най-добри и постоянни игри от всички отбори и смятам, че я заслужаваме. Тя е специална и поради факта, че не изгубихме нито един мач и с това останахме непобедени този сезон. И в тази връзка, за да завърша в по-шеговит тон - както казва моя добър приятел и съотборник Павлин Кузов - Пистата, от днес могат да започнат да ни наричат "малкия Арсенал".

Павлин Кузов, състезател:
Безапелационно първи и макар сезонът да е наполовина в изминалите мачове доказахме, че заслужаваме титлата най-много от всички отбори. Статистиката е показателна, след като срещу загубите ни стои цифрата 0. Ще отпразнуваме с тежък банкет както ние си можем и започваме да се готвим за Шампионската лига, за да представим достойно България. Надяваме се на пълна подкрепа от варненци.

Благовест Марев, състезател: Започваме работа по Шампионска лига. Трябва да надградим основите, който поставихме през тази година. Радвам се, че титлата е точно с отбора на Черно Море Варна. Ще организираме празненство с феновете и всички варненци.

Президенти: Михаил Михайлов, Благой Ниетреста
Изпълнителен директор: Георги Дамбов
Треньори: Свилен Иванов, Бойчо Марев
Играчи: Исмет Хаджиев, Марсело Фаврето, Димитър Цветанов, Благовест Марев, Павлин Кузов, Никола Василев, Алексей Степанов, Николай Ненков, Кирил Наумов, Юлиан Христов, Христо Димитров, Деян Георгиев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА