Last news in Fakti

18 Септември, 2012 18:09 532 1

Платини иска Мондиал 2022 през зимата

  • мишел платини-
  • мондиал-
  • катар-
  • уефа-
  • зимата
Платини иска Мондиал 2022 през зимата - 1
Снимка: Мишел Платини, ЕПА/БГНЕС

Президентът на УЕФА Мишел Платини ще настоява световното първенство по футбол в Катар да се проведе през зимата. Шампионатът на планетата в арабската страна трябва да се проведе през 2022 година, но през лятото температурите в тази част на света достигат 50 градуса.

Затова преместването му за декември 2021 година е оптимален вариант според Платини. По този повод УЕФА обмисля да прекрати всички европейски първенства в периода ноември-декември, за да може световното в Катар да се проведе през това време.

"Ще настоявам световното първенство през 2022 година да се проведе през зимата. Така ще бъде най-добре и за футболистите, и за зрителите. Но през януари има Зимна Олимпиада, а два такива големи форума не могат да се проведат по едно и също време. В такъв случай оптималният вариант е световното първенство да се измести за ноември-декември 2021 година", коментира Мишел Платини.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???????

    0 0 Отговор
    ам ако искате сменете и държавата в крайна сметка топло било да играят през ноща 94 година в щатите да не беше много студено я