Last news in Fakti

18 Юни, 2020 20:34 1 296 3

Президентът на испанската федерация: Роналдо не липсва на испанския футбол по никакъв начин

  • федерация-
  • роналдо-
  • меси-
  • реал мадрид-
  • отразяване-
  • напускане-
  • липса-
  • барселона-
  • тебас

"Когато Меси напусне обаче, ще се усети веднага, защото той е най-добрият в историята на футбола", заяви Хавиер Тебас

Президентът на испанската федерация: Роналдо не липсва на испанския футбол по никакъв начин - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не смята, че трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус е повлиял на испанския шампионат. Той обаче е убеден, че когато Лионел Меси си тръгне от Барселона, това ще се отрази върху първенството.

“Напускането на Кристиано, дори и да се подразнят в Мадрид, имаше почти нулево въздействие, тъй като в Ла Лига с години се подготвяхме нашата марка да надхвърли играчите. Случаят с Меси обаче е различен, той е най-добрият в историята на футбола. Имаме късмета, че винаги сме разполагали с него в нашето първенство. Вярвам, че напускането на Меси ще се усети. Разбира се, още повече, ако отиде в друг шампионат. Той е икона на испанския футбол и на Ла Лига. Затова бих го помолил да приключи кариерата си в нашето първенство. Толкова много любов сме му дали. Това също не би било катастрофа, защото имаме сключени договори за телевизионни права със или без Меси. Важното обаче е стойността, която той ни придава. Меси винаги ни доставя наслада”, заяви Тебас пред RAC1.

Той също така коментира кога феновете в Испания могат да се завърнат на трибуните. “Нашият събеседник с правителството е Върховният съвет по спорта (CSD) и трябва да им отдадем дължимото за перфектната комуникация с Министерството на здравеопазването. Кралският декрет е този, който казва, че CSD и автономните области са тези, които са натоварени с тази задача. Работим върху протокол и очаквам, че в областите, които го позволят, ще има публика. Моето мнение е, че би могло да се случи. Трябва да внимаваме с равнопоставеността. Когато достигнем до границите на спортния интегритет, можем да го отведем до абсурд.

Ако се възобнови пандемията през октомври само в определени места, какво ще правим? Да задължим всички да играят при закрити врата? Това е нелогично. Трябва да има протокол, който да предпазва здравето на всички. Искам да кажа, че не възприемам това като тема на спортна равнопоставеност. Дали това ще се случи преди ваксината? Да видим трибуните пълни не зависи от президента на Ла Лига. Докато няма ваксина, трудно ще видим 100% пълни трибуни. Обществото няма имунитет, докато 70% от него не достигне това състояние. Така че трудно ще видим трибуните пълни. Ще трябва да видим развитието на пандемията. Докато няма ваксина, няма да видим трибуните пълни”, каза още шефът на испанското първенство.
 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Don Kotkone

    1 0 Отговор
    Абе, ти гледал ли си поне един мач на Роналдо......
  • 2 йокин

    0 0 Отговор
    За Роналдо,не знам,но Меси,твори с топката.
  • 3 Ханко Брат

    0 0 Отговор
    Тоя да не е българин?!Когато нещо му липсва,плюе по него и обяснява колко е лошо и как не му е нужно.