Last news in Fakti

21 Септември, 2012 01:19 844 0

Зрелищни равенства на старта на ЛЕ

  • равенства-
  • ле-
  • лига европа-
  • 2:2-
  • николай михайлов

Вижте всички резултати от 1-я кръг на турнира

Цели 10 равенства бяха регистрирани в 1-я кръг от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

При четири от тези равенства, отборите завършиха по 2:2.

                

Олимпик (Марсилия) се добра до драматично равенство 2:2 в гостуването си на Фенербахче от група "С" на Лига Европа. Французите губеха с 0:2 до 86-ата минута, но съумяха да отбележат два късни гола, единият от които в 4-ата минута на добавеното време, за да измъкне поне точка от този мач. Иначе срещата бе доста интересна с положеиня и пред двете врати.

Румънският Стяуа бе само на пет минути от това да поднесе сериозна изненада на старта на груповата фаза на Лига Европа, като пет минути преди края на гостуването си на Щутгарт водеше с 2:1 на германска земя. Попадение на Нидермайер в 85-ата минута обаче донесе реми 2:2 за домакините и спести срама на своя тим, с което двата тима поделиха точките.

Ведад Ибишевич с глава даде аванс на Щутгарт още в 5-ата минута, но само минута след това Чипчиу отблизо изравни след светкавична контраатака на своя тим, засичайки топката отблизо в мрежата на германците.

В 80-ата минута гостите бяха на път да измъкнат победата, след като Попа бе съборен в наказателното поле и Русеску реализира последвалата дузпа за 1:2. Въпреки това обаче домакините не се предадоха и Нидермайер с глава им донесе равенството, завършвайки продължителна атака на своя отбор.

Отборите на Интер и Рубин (Казан) също завършиха 2:2 в мач от група „Н”.

Двубоят на „Джузепе Меаца” започна със спорна дузпа в полза на Рубин, която Биберс Натхо не успя да реализира. Израелецът обаче имаше отличен помощник в лицето на халфа Александър Рязанцев, който довкара отбитата от Самир Ханданович топка. 

На почивката резултатът бе 1:1, след като Интер успя да изравни чрез Ливая, който с глава намери противниковата мрежа и изправи запалянковците на "нерадзурите" на крака.

В 84-ата минута Рубин поведе с 2:1 и бе много близко до спечелването на трите точки, но в продължението на мача „нерадзурите” се добраха до безценния изравнителен гол чрез японския бранител Юго Нагатомотака мачът завърши без победител-2:2.

Отборът на Твенте изпусна 3-те точки като домакин на Хановер в мач от група „L”.

Холандският тим имаше аванс от две попадения, но въпреки това допусна изравняване и така двата тима взеха по точка от сблъсъка.

Българският вратар на Твенте – Николай Михайлов, изигра пълни 90 минути за своя тим. Иначе отборът от Еншеде поведе с 1:0 в 7-ата минута, когато Насер Чадли намери Вилем Янсен, който успя да прати кълбото в мрежата на гостите.

Асистиралият за първия гол Чадли покачи на 2:0 в 54-ата минута, но до края на срещата гостите от Хановер успяха да измъкнат равенството. Артур Собиех намали на 1:2 в 67-ата минута, а в 73-ата Петер Висгерхоф си отбеляза автогол и по този начин резултатът стана 2:2.

Ето и всички резултати от ЛЕ:


група А
Йънг Бойс (Швейц) - Ливърпул (Анг) 3:5
Удинезе (Ит) - Анжи (Рус) 1:1

група В
Виктория Пилзен (Чех) - Академика (Пор) 3:1
Апоел Тел Авив - Атлетико Мадрид (Исп) 0:3

група С
Фенербахче (Тур) - Марсилия (Фр) 2:2
АЕЛ (Кип) - Борусия М (Гер) 0:0

група D
Маритимо (Пор) - Нюкасъл (Анг) 0:0
Бордо (Фр) - Брюж (Бел) 4:0

група Е
Щутгарт (Гер) - Стяуа (Рум) 2:2
Копенхаген (Дан) - Молде (Нор) 2:1

група F
Днипро (Укр) - ПСВ Айндховен (Хол) 2:0
Наполи (Ит) - АИК (Шв) 4:0г

рупа G
Генк (Бел) - Видеотон (Унг) 3:0
Спортинг (Порт) - Базел (Швейц) 0:0

група Н
Интер (Ит) - Рубин (Рус) 2:2
Партизан (Сър) - Нефтчи (Азер) 0:0

група I
Лион (Фр) - Спарта Прага (Чех) 2:1
Атлетик Билбао (Исп) - Ирони Кирят Шмона (Изр) 1:1

група J
Тотнъм (Анг) - Лацио (Ит) 0:0
Марибор (Слов) - Панатинайкос (Гър) 3:0

група К
Рапид Виена (Ав) - Розенборг (Нор) 1:2
съдия: Станислав Тодоров
Леверкузен (Гер) - Металист (Укр) 0:0

група L
Твенте (Хол) - Хановер (Гер) 2:2
Леванте (Исп) - Хелзинборг (Шв) 1:0

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА