Last news in Fakti

26 Юни, 2020 20:23 1 415 2

Ферари: Носенето на маски в гаражите на 40 градуса ще е огромно предизвикателство

  • ferrari-
  • формула 1-
  • коронавирус

Отделно ще се постараем да изолираме възможно най-много отделните екипи в гаража

Ферари: Носенето на маски в гаражите на 40 градуса ще е огромно предизвикателство - 1
Снимка: БГНЕС

Според ferrari във Формула 1 носенето на маски в гаражите по време на състезанията ще е най-голямото предизвикателство на новите протоколи, които са задължителни в битката с COVID-19. Такова мнение изрази спортният директор на Скудерия Лорън Маки, след като миналият вторник италианците отиграха новите медицински правила по време на частен тест на пистата "Муджело".

"Според мен най-голямото предизвикателство за отбора ще са маските, особено за момчетата, които работят в гаража. Те ще трябва да носят маски през цялото време. Ние започнахме да свикваме с тях, но е едно да ги носиш в офис и съвсем друго на пистата, където температурите достигат 40 градуса и отделно колата излъчва много топлина в гаража", сподели той.

"Ние (ferrari) вече сме въвели дихателни упражнения за механиците и така ще структурираме работата на пистата, че всички ще имат редовни почивки. Отделно ще се постараем да изолираме възможно най-много отделните екипи в гаража. Това обаче няма да ни попречи да направим късна смяна на двигател или голям ремонт при нужда. В такава ситуация ще имаме повече хора, работещи по едната кола", добави още Маки.

Сезон 2020 ще започне на 5 юли с Гран При на Австрия на пистата "Ред Бул Ринг".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    10 0 Отговор
    Най-добре автомобилите на стартовата решетка да са през едно място за по добро предпазване от заразяване.Мангъров да им обясни на тея невежи за това как се добива имунитет.
  • 2 Лудия касапин

    3 5 Отговор
    Аз работя в кухня и нося маска на 45 градуса, стига сте ревали...