Last news in Fakti

27 Септември, 2012 11:50 928 0

ЦСКА излита от "А" група, ако не плати

  • цска-
  • плати-
  • лиценз-
  • уефа-
  • бфс-
  • атанас фурнаджиев-
  • евротурнирите
ЦСКА излита от "А" група, ако не плати - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев призна, че ЦСКА рискува да не получи лиценз за следващото първенство, ако не започне да плаща задълженията си.

"Всичко е ясно. Вече не е възможно от ЦСКА да се измъкват като преди - с документи за разсрочено плащане. Не са взели необходимите мерки и ще си понесат последствията. Ако не получат лиценз от УЕФА за евротурнирите, няма да получат и от БФС за "А" група. Нещата са свързани - заяви Фурнаджиев пред "7 дни спорт".

По наредбите на БФС всеки клуб трябва да изпълни всички финансови критерии до 31 декември на предходния сезон.

Зам.-шефът на БФС обаче не е съвсем прав, защото ЦСКА може да изработи погасителен план за плащанията към персонала, който в момента е в клуба. Дълговете към служителите на тима са в размер на около 2 милиона лева, а забавянето на заплатите в различните звена е от четири месеца нагоре.

Според настоящите разпоредби на УЕФА всеки дълг, за който има подписан погасителен план с падеж след датата на лицензирането, не оказва влияние върху лиценза. Точно по този начин на "Армията" се измъкваха от гилотината в последните години.

Сега обаче УЕФА задължи ЦСКА да се разплати с външните контрагенти като Черноморец и бившите футболисти и треньори, които не са си получили парите.

Отворен обаче остава въпросът как БФС ще тълкува евентуалното отнемане на евролиценза, сле като ЦСКА вече получи талъв за сезон 2012/2013 в "А" група и играе своите срещи наравно с другите отбори в родния ни елит.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА