17 Юли, 2020 16:48 1 161 2

Томас Бах ще се кандидатира за втори мандат начело на МОК

  • бах-
  • кандидатура-
  • готовност-
  • президент-
  • мок-
  • бубка

"Ако всички вие, членове на МОК ме искате, то аз съм готов да се кандидатирам за нов мандат и да продължа да ви служа", заяви президентът на Международния олимпийски комитет

Томас Бах ще се кандидатира за втори мандат начело на МОК - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че е готов да се кандидатира за втори мандат начело на организацията. Бах обяви намерението си по време на сесията на комитета, която преминава във формат онлайн-конференция.

"Ако всички вие, членове на МОК ме искате, то аз съм готов да се кандидатирам за нов мандат и да продължа да ви служа на Вас и на олимпийското движение, което всички обичаме, за още четири години", заяви Бах.

"Трудно е да говоря за жена си, но ние с нея го обсъдихме този въпрос и тя ме подкрепи. В противен случай не бих взел такова решение", каза още германецът.

В хода на самата сесия около 20 члена на организацията се изказаха в подкрепа на кандидатурата.

"Благодарим ви за решението. То е важно за нас, но и за цялото олимпийско семейство. Ние имаме нужда от вашето лидерство, вашата енергия и страст, вашия опит, особено в днешните сложни дни", заяви рекордьорът в овчарския скок Сергей Бубка.

Изборите за президент на МОК ще се състоят през 2021-а година, като мандатът е четиригодишен. Като спортист Томас Бах има олимпийска титла на рапира в отбора на Германия по фехтовка през 1976-а година, а като администратор е работил в Олимпийската спортна конфедерация на страната си, включително и като неин шеф.

Той беше избран през 2013-а година на мястото на белгиеца Жак Рох, като първият му мандат е 8 години, а след това има право на още един четиригодишен мандат. Очакванията са следващата изборна сесия на МОК да се проведе точно преди отложените за догодина Олимпийски игри в Токио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.