Last news in Fakti

24 Юли, 2020 20:56 3 973 6

Станислав Костов напусна Левски

  • левски-
  • костов-
  • напускане-
  • заплата-
  • конфликт-
  • тодоров

Причината е не намаляването на заплатата, а конфликтът с Георги Тодоров

Станислав Костов напусна Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Станислав Костов се раздели с Левски. Причината затова обаче не е намаляването на заплатата му. Бившият голмайстор на Първа лига, който през сезон 2018/2019 година отбеляза 23 попадения със синята фланелка, си тръгва доста разочарован от стадион "Георги Аспарухов".

Таранът имаше желание да остане при "сините", но си е дал сметка, че не попада в сметките на треньора Георги Тодоров, с който дори влязоха в остър конфликт преди четири седмици, и ръководството. Именно поради това е решил да се раздели с клуба.

Интересното е, че Костов пристигна в Левски през януари 2018 година, когато треньор беше Делио Роси. Той отбеляза три гола в 12 мача под ръководството на италианеца, след което стана голмайстор на първенство с 23 попадения от 35 мача, превръщайки се в любимец на Сектор "Б". Освен това няколко пъти стана и играч на кръга в България.

През зимата на 2019 година пък отказа трансфер в турския Ерзурумспор, където бе продаден и Габриел Обертан. Миналото лято пък имаше оферта в клуба от италианския Фрозиноне, но отново не последва трансфер, а в този период той не беше и в оптимална физическа форма.

Изминалият сезон Костов бе контузен през почти цялата първа част на сезона, той дори беше опериран, след като няколко месеца не успяха да го излекуват без интервенция, като пропусна почти всички мачове под ръководство на Петър Хубчев. Накрая завърши сезона без попадение в 18 официални мача.

28-годишният Костов се надява да си намери отбор зад граница. Родният му Пирин пък го чака, ако реши да се върне в Благоевград. Самият футболист обаче иска да играе в елитен отбор или в чужбина на този етап, за да бъде част от националния тим.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуцката

    1 18 Отговор
    Браво Стаси, браво Костов! Оказа се прасе- агент на МВР!
  • 2 Пепо Форевър

    22 3 Отговор
    Костов, благодарим ти за самораздаването на терена и за сърцатата игра! Бъди здрав и много успехи и занапред!
  • 3 Наро

    7 2 Отговор
    Костов,благодаря за хубавите мигове изживяно с теб!!! Знам,че не си тръгвсш заради пари,а за мръсните игрички на Хубчев,продължени от Тодоров заедно с президента.Бъди здрав и много успехи!!!
  • 4 Изгонихте си играчите

    4 0 Отговор
    Само кучетата останаха в Подуене.
  • 5 В е л и к и я

    1 3 Отговор
    Ква заплата ....как ги измислят тия глупости .. то от ритнитопковци колко акъл искаш ...
  • 6 теквеник

    0 0 Отговор
    Отборът на ВЛАСТТА се разпада. Това е една чудесна вест !