Last news in Fakti

2 Август, 2020 10:09 1 516 0

Порто спечели и Купата на Португалия. 2020 г. се превърна в катастрофа за Бенфика

  • купа на португалия-
  • порто-
  • бенфика-
  • 2:1

''Лисабонските орли'' не успяха да се утешат с Купата на Португалия

Порто спечели и Купата на Португалия. 2020 г. се превърна в катастрофа за Бенфика - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новият шампион на Португалия - Порто, спечели и Купата на Португалия, след като се наложи с 2:1 над вечния си враг Бенфика. Шампионите завоюваха дубъл с триумфа с втория по сила трофей в страната. Порто остана в намален състав преди края на първата част след изгонването на Луис Маруланда, но след почивката с две попадения на Шансел Мангулу излезе напред в резултата. Бенфика стигна до един гол чрез Карлуш Винисиус от дузпа, но това не беше достатъчно и Порто триумфира с Купата на Португалия.

Порто стартира по-добре и още в 4-ата минута можеше да излезе напред в резултата. Хесус Корона овладя в наказателното поле и стреля, след което последва страхотно спасяване на Одисеас Влаходимос.

Малко след това двата отбора си размениха притежанието на топката и ситуации се редуваха и пред двете вратите, но до чисти голови положения не се стигаше.

В 38-ата минута дойде и един от ключовите моменти в мача. Футболистът на Порто Луис Маруланда получи втори жълт и съответно червен за грубо нарушение, с което остави своя отбор в намален състав. Това изнерви срещата и преди почивката треньорът на Порто Серджио Консенсао бе изгонен на трибуните.

Втората част стартира по отличен начин за шампионите, въпреки че преди почивката останаха с 10 души. В 48-ата минута Шансел Мангулу откри резултата. Нападателят достигна първи до една отбита топка и с глава реализира във вратата на Бенфика.

В 59-ата минута Шансел Мангулу отново бе в прегръдките на своите съотборници. Нападателят отново с глава вкара много красиво попадение.

Последваха силни минути за Бенфика. ''Лисабонските орли'' се втурнаха да заличат головия си пасив, но до чисти голови положения пред вратата на Порто не се стигаше.

В 83-ата минута столичани получиха дузпа. Главният съдия Артур Соареш Диаш прегледа ситуация за игра с ръка с ВАР и посочи бялата точка. Зад топката застана Карлуш Винисиус и с удар в левия ъгъл намали резултата на 1:2.

В добавеното време на двубоя Йота от Бенфика шутира в наказателното поле, но топката срещна лявата греда. Това бе последното действие в двубоя и Порто спечели Купата на Португалия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА