Last news in Fakti

10 Октомври, 2012 17:15 1 003 0

Отлична оценка за Световното по полумаратон в Каварна

  • каварна-
  • лека атлетика-
  • световно-
  • поздравления-
  • организация-
  • диак-
  • полумаратон-
  • провеждане-
  • карамаринов-
  • харди
Отлична оценка за Световното по полумаратон в Каварна - 1
Снимка: БГНЕС На снимката: Добромир Карамаринов

Президентът на Международната федерация по лека атлетика Ламин Диак изпрати благодарствено писмо до Българска федерация лека атлетика, в което дава отлична оценка за организацията и провеждането на 20-ото световно първенство по полумаратон в Каварна, предаде БГНЕС.

"В Каварна Българската федерация по лека атлетика се прояви като отличен организатор на световния шампионат по полумаратон", се чете в писмото на Ламин Диак. Спортният директор на ИААФ Пол Харди, който гледа на живо първенството в морския град също изпрати писмо до президента на БФЛА Добромир Карамаринов, в което благодари на него и на целия организационен комитет за перфектно свършената работа по подготовката и провеждането на шампионата на планетата.

"Вашият малък, но сплотен екип свърши огромна по обем работа и организира перфектно първенството", написа до БФЛА Пол Харди. Поздравителни адреси до федерацията ни по лека атлетика изпратиха и много от президентите на европейските атлетически асоциации, които имаха състезатели на световното в Каварна.

"Трогнат съм от признанието на ИААФ и колегите ми от европейските федерации", коментира президентът на БФЛА и председател на организационния комитет на световното в Каварна Добромир Карамаринов. - "Всички видяхме, че състезанието бе перфектно организирано, но когато признанието идва от най-високо място не може хората, които не жалиха сили и време да не получат удовлетворение. Радвам се, че за пореден път БФЛА се доказа като отличен организатор".

Тази сутрин Карамаринов и вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка отлетяха за Малта, където до края на седмицата ще се проведе календарната конференция на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА). На 11-и там ще е и конгресът на Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ) президент на която от 2011-а г е Карамаринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА