5 Септември, 2020 10:15 1 467 0

Джокович продължава с убедителните игри в САЩ

  • джокович-
  • щруф-
  • победа-
  • us open-
  • тенис

Сърбинът разби Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:3, 6:1

Джокович продължава с убедителните игри в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович с лекота се класира за четвъртия кръг на US Open, след като се наложи с 6:3, 6:3, 6:1 над Ян-Ленард Щруф за един час и 42 минути на корта. За Ноле това е 29-а поредна победа и общо 26-а от началото на 2020 г.

Сърбинът е големият фаворит за спечелването на Откритото първенство на САЩ. Ако триумфира на кортовете в Ню Йорк той ще има 18 титли от Големия шлем, на една зад Рафаел Надал и на две зад Роджър Федерер.

Джокович позволи на съперника си да стигне до едва четири възможности за пробив по време на мача, но не му даде шанс да спечели нито една от тях. Сърбинът от своя страна пет пъти направи брейк в подаването на германския си съперник.

Както показва резултатът, Джокера имаше пълно предимство на корта. Ян-Ленард Щруф имаше по-добри резултати само в два статистически показателя – асове (8 срещу 4) и двойни грешки (3 срещу 5).

Така Новак Джокович достигна до своята победа №600 на твърди кортове и за 13-и пореден път ще участва в мачове от втората седмица на US Open.

Следващият му съперник ще бъде поставеният под №20 Пабло Карено Буста, който записа успех с 6:4, 6:3, 6:2 над Рикардас Беранскис


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА