Last news in Fakti

11 Септември, 2020 15:35 2 262 6

Пиронкова: Това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но не е върхът!

  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт

Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко

Пиронкова: Това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но не е върхът! - 1
Снимка: БГНЕС

Сензационната Цвети Пиронкова вече е на българска земя, след като се завърна от Ню Йорк. Родната тенисистка показа прекрасна игра на US Open и ни донесе безброй незабравими емоции, стигайки до 1/4-финалната фаза на турнира, където за съжаление отстъпи на Серина Уилямс в героична битка. Пиронкова заяви, че е стартирала турнира без очаквания, но е била напълно наясно, че се намира в добра форма.

"И за мен турнирът бе емоционален. Отидох без очаквания, месеци преди този турнир усетих, че навлизам в добра форма, но никога не знаеш след толкова дълга пауза как ще реагираш на състезанията. Нещата се развиха добре за мен, настилката в Ню Йорк е нова, тя е доста по-бърза, което е в мой плюс. Мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и наистина показах добра игра", заяви Цвети веднага след пристигането си в България.

"Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат положителна енергия. Не мога да степенувам представянето си като най-добро. Оценявам го като едно от най-добрите си в кариерата и е абсолютно добре дошло за мен."

"Не съм взела решението изведнъж. Трябваше ми доста време. В началото живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но нарочно не съм го обявявала, защото допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва. Така и стана. Лека-полека започнах да следя турнирите, календара и в един момент вече твърдо взех решението да играя и започнах да тренирам. Обявих го няколко месеца по-късно, тогава и отложиха всички турнири. Това беше плюс за мен, защото имах още време да се подготвя, действително имах нужда от още няколко месеца подготовка", продължи Цвети.

"С появата на детето всичко се променя и това е нормално. Промяната е към добро, разбира се. Фокусът се измества изцяло към детето и осъзнаваш кои са важните неща, научаваш се да ги цениш. Тенисът със сигурност е едно от тях, но вече не е на първо място. Това преместване на фокуса поне при мен е здравословно."

"Когато излизаш на корта, трябва да си представиш съперника просто като състезател. Аз имам опит с това, нямам проблем да го правя. Най-голямата ми мечта е титла от Големия шлем, така че това си остава."

"Почувствах се като у дома си още с първото стъпване там. Хората са си същите. Мерките наистина бяха много строги и задължаващи, но предвид ситуацията, това бе очаквано. Хората се бяха постарали много за организацията."

"Има умора, това е нормално, но с няколко дни почивка смятам, че ще се оправи. Определено това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но не мога да го посоча като връх. Всяко постижение значи много за мен и си е една отделна емоция. Не мога да посоча един конкретен."

"Не мисля, че мога да посоча конкретен момент като специален в Ню Йорк. Цялостно, самото изживяване си е специално. Не съм се подготвяла по по-различен начин от преди, но слушах много повече себе си и вярвах на тенис инстинктите си и дългите години опит в тази сфера. Това бе водещото, заложих на физическата си подготовка, защото това бе и най-трудното нещо за връщане. В тенис аспект също много работих върху различни детайли. Бе хубаво самата аз да видя, че съм правила правилните неща", допълни Цвети.

"Аз обичам големите пълни стадиони, публиката ме наелектрезира и контактът с нея е вълнуващ. Аз действително имам нужда преди и по време на турнир да се концентрирам, да се дистанцирам. Това определено ми помага да се съхраня психически, за да водя двубоя. Важно е да запазиш концентрация максимално дълго. В равностойните двубои се решават психологически нещата."

"Получих доста поздравления, когато се появих отново. Първо бе именно Корне, още първия ден, когато се видяхме. Тя наистина се зарадва и ми пожела успех", призна Цвети.

"Ние бяхме в т.нар. "мехур" - нямаш право да излизаш никъде, само на кортовете и в хотела. И то при строги мерки - с дистанция, с маски през цялото време. Не съм имала възможност да добия никакви други впечатления."

"Нивото е изключително високо - каквото винаги е било. Качествени тенисистки е имало винаги, а това, че се сменят с времето е нормално. Не може все едни и същи да са на върха. Брейди в момента е в много добра форма и в общи линии те очакваха добро представяне от нея. Изненади винаги има. На мен лично ми липсваше публиката, тя създава допълнителна емоция, но пък ние затова сме професионалисти - да се адаптираме към всяка ситуация. Ние бяхме запознати с условията, така че не е изненада."

"Според мен това бе правилното нещо. В правилата ясно е описано, че ако уцелиш някого, извън разиграването, ще има санкции. Неведнъж се е случвало да се дисквалифицират състезатели. В случая бе Джокович, но това са правилата", бе мнението на Цвети относно дисквалификацията на Ноле от турнира.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Доло ГЕРБ саюз с Русия

    1 7 Отговор
    Цвети се прибира с 1 Милин лева,американците са напечатали пари във въздуха и раздават,ами в България какво ще правим нии с 300€ месечно като токът водата и храната на месец са ни 330€ аиде де да ставаме Тенессти

    Коментиран от #5

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    ЦВЕТИ хубавото тепърва престой не се отказвай от тениса не давай повод на завистници злобари хейтъри да злоеят от кеф
  • 4 гост

    10 0 Отговор
    Дерзай!Загуби от най-добрият представител на мъжкия тенис в САЩ!

    Коментиран от #6

  • 5 щом американците печатат

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Доло ГЕРБ саюз с Русия":

    и са тъпи айде ти хитрия напечатай си и ти. или играй тенис като Пиронкова и спечели1 милион!-лесно е да завиждаш.
  • 6 Както да ги сравняваме

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Бая, кобила си е, Уйлямс, в сравнение с нашата Цвети .
    Пиронкова си е , като" Мис свят" в тура!