20 Септември, 2020 22:22 2 866 16

Страхотно шоу между Лудогорец и ЦСКА завърши без победител

  • цска-
  • лудогорец-
  • дерби-
  • греда-
  • кейта-
  • марин-
  • санкаре-
  • сантана

Дербито завърши наравно - 2:2

Страхотно шоу между Лудогорец и ЦСКА завърши без победител - 1
Снимка: cska.bg

ЦСКА и Лудогорец завършиха 2:2 на стадион „Българска армия“ в голямото дерби от шестия кръг на efbet Лига.

Първото полувреме премина при вихрено темпо на игра, като и пред двете врати имаше добри възможности за гол, но само гостите стигнаха до такъв.

След по-активни начални минути за "червените" и спасяване на Владислав Стоянов след далечен шут на Юнус Санкаре гостите нанесоха своя удар при първата си по-опасна атака. В 11-ата минута Доминик Янков се пребори за топката с няколко защитници на домакините и я подаде към Алекс Сантана, който отправи диагонален удар с външен фалц и се разписа за 0:1.

"Армейците" се втурнаха в атака да търсят бързо изравняване и в 18-ата минута Жул Кейта падна в наказателното поле след съприкосновение с Козмин Моци, но не получи дузпа. Две минути след това Георги Йомов финтира защитник в наказателното поле и отправи техничен удар от малък ъгъл, но Владислав Стоянов направи фантастично спасяване и изби в корнер. В 22-ата минута отново Георги Йомов бе много близо до гола, след като преодоля Сисиньо и шутира от границата на наказателното поле, но топката се удари в напречната греда и излезе в аут.

До края на полувремето домакините не спряха да търсят начин да стигнат до попадение и бяха много близо да го направят в 44-ата минута, когато Жул Кейта проби в наказателното поле и опита подаване. Стигна се до разбъркване, при което топката се озова в Санкаре и той от близка дистанция пропусна да изравни, пращайки топката покрай гредата.

"Армейците" натиснаха в началото на второто полувреме с няколко центрирания, но без завършващ удар. В 53-ата минута Доминик Янков се обърна, нахлу в половината на "червените" и изведе Каули сам срещу вратаря, но Бусато успя да реагира и спаси удара на бразилеца.

В 62-ата минута Али Соу направи голям пропуск, след като засече с глава центриране на Греъм Кери. Топката тупна в земята и премина над вратата на Владислав Стоянов. Усилията на домакините дадоха резултат в 71-ата минута, когато Тиаго Родригес центрира от корнер, а Каули се опита да изчисти с глава, но прати топката в краката на Жул Кейта, който с мощен удар изравни за 1:1.

Три минути след това "червените" направиха пълен обрат. Владислав Стоянов спаси удар на Греъм Кери, но при добавката Юнус Санкаре се разписа и направи пълен обрат за 2:1.

Али Соу се размина на сантиметри с топката малко пред голлинията в 78-ата минута при ново страхотно центриране отляво, а след това направи нов сериозен пропуск, след като финтира Драгош Григоре, но ударът му бе спасен от Стоянов.

В 83-ата минута шампионите успяха да изравнят след далечен шут на Ихинио Марин и рикошет в тялото на бранител, който заблуди Бусато и топката се озова в мрежата за 2:2.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рсзбрали са се

    9 24 Отговор
    Битка без победител не може, ако може значи единия или двамата са страхливи и бягат от битката, или мача е купен или нагласен!
  • 2 Селски мач

    11 25 Отговор
    Кога беше шоуто , че видях само някакви да тичат напред-назад ?

    Коментиран от #16

  • 3 Чичо

    17 4 Отговор
    Ах тоя Али Шоу
  • 4 ЯЯЯА

    33 2 Отговор
    А думи за некаква не дадена чиста ДУЗПА няма защо ли? КОЙ кой ще ми каже .....
  • 5 Винаги турат Кабака

    28 3 Отговор
    да свири за резаните от Разград и пак не можеха да бият. За 5 минути ЦСКА ги обърна на 2:1
    2:2 защитата са си виновни.
  • 6 Домусчиев

    9 17 Отговор
    ПОБЕДА! Ако броим Сисиньо с българско гражданство, бихме Литекс 4:3 по брой на българите в стартовия състав
  • 7 Пепино

    28 3 Отговор
    Браво на Кабаков колко мача свири на лайногорец от началото на efbet Лига.Тези 'шампиони' без съдията точица няма да вземат
  • 8 Само ЦСКА (България)

    20 11 Отговор
    ЦСКА ВЪЗКРЪСНА, тубата и гунди - НЕ!

    Коментиран от #11

  • 9 Чобака

    8 20 Отговор
    Пореден резил - за малко са ги изпуснали от Лудогорец - а от Литекс Цока - Али Цол с голова суша от както минаха възродителния процес в Цска. Тази година звезда за Лудогорец, а Цска без титла от 2008 и общо 5 титли от 89-та насам - е за това викаме: Колко жалко е да си ЧОРБАР!!!
  • 10 Чорбата

    7 8 Отговор
    Без малко да бием , ама хубаво е , че не паднахме . А пък Алито става само да мете трибуните .
  • 11 ЛЕВСКИ 1914

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "Само ЦСКА (България)":

    Ще възкръсне обаче друг път Литекс тире НЕ Е Цска Цска ФАЛИРА. Като сте Цска защо играете с лиценза на Чавдар Етрополе и булстата играчите и ръководството на Литекс?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 бай иван

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЛЕВСКИ 1914":

    а на вас ,като сте левски защо ви плаща стойне манолв? и после му подарихте 3 точки?
  • 13 Бай Стою касапина

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Едно си баба знае, едно си баба бае. Разнообрази малко репертоара, че стана смешен.

    Коментиран от #14

  • 14 ЛЕВСКИ 1914

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Стою касапина":

    Ями вие не ставате ли банални като викате че сте Цска а пък сте Литекс?

    Коментиран от #15

  • 15 ветеринарен психолог

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "ЛЕВСКИ 1914":

    добре,ние сме литекс...пий си сиропчето и се успокой, защото имаше един,който ни организира погребение и след месец отлетя на синьото небе , опомни се злобата носи инсулт. А инсулта носи ковчег.
  • 16 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Селски мач":

    явно гледаш селски мачове. Ама то като в подуене и такъв не може да видиш...