Last news in Fakti

25 Септември, 2020 19:45 1 338 1

Павел Върба: Надявам се след мача с Берое да сме първи в класирането

  • върба-
  • лудогорец-
  • цска-
  • берое-
  • лига европа

"Старозагорци са много организиран отбор", смята наставникът на Лудогорец

Павел Върба: Надявам се след мача с Берое да сме първи в класирането - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Лудогорец Павел Върба даде виртуална пресконференция преди срещата от 7-мия кръг на efbet Лига на тима му срещу Берое. Чешкият специалист коментира и последния сблъсък на разградчани срещу ЦСКА, завършил 2:2, в който той не води отбора, поради здравословни проблеми. Негов заместник срещу "червените" бе Станислав Генчев.

"Чувствам се добре, здрав съм. Всичко е наред за момента и се надявам здравословно да съм добре", започна Върба.

"За някого може би е изненада, че Берое води в класирането, Аз обаче ги наблюдавах и през миналия сезон. Това е един от най-добре организираните отбори. Започнаха добре сезона, направиха добри мачове, имат добри офанзивни футболисти. Резултатите им са такива, защото работят правилно. За мен това е очаквано".

"Имаме някои проблеми, вчера Анисе се контузи на тренировката. От друга страна, имаме достатъчно играчи и време да се възстановим за мача в четвъртък, така че не мисля, че някой трябва да бъде запазен".

Върба коментира и двубоя, на който самият той липсваше край тъчлинията, заради здравословни проблеми - срещу ЦСКА: "Мачът с ЦСКА го преживях. В този мач се срещнаха два много силни отбора. След мача и двата отбора можеха да съжаляват и да твърдят, че са можели да спечелят. Ние имахме късмета да отбележим първи гол, след това бяхме под натиск от страна на противника. После пък успяхме да отбележим изравнителен гол. През моя поглед, мачът беше достатъчно интересен и очевидно бе за всички, че се срещнаха два силни отбора, които играха интересен за публиката футбол".

"Не ми харесва това, че последно време получаваме много голове от статични положения. Повечето мачове игрово стоим добре и е жалко, че от статични ситуации получаваме попадения. В защита бяхме достатъчно твърди, но това, което имах да казвам, съм го казал на футболистите. Както в отбрана стояхме добре, и във фаза атака също имахме положения в тази среща. Според мен този резултата е справедлив, тъй като и ЦСКА имаха своите възможности, така че закономерен резултат", продължи специалистът.

"Сами виждате, че Доминик Янков във всеки следващ мач върви все по-нагоре. Той е млад, перспективен футболист за нашия клуб. Показа го както на мачовете, така и на тренировките и затова получава моето доверие", добави Павел Върба.

"Берое е много организиран отбор. Често сменя формацията си спрямо противника. Знаем какво ни чака утре. Добре подготвен отбор са, но мисля, че нашите играчи също са подготвени. Очаква ни труден мач, който ще бъде интересен за зрителите. В четвъртък ни чака най-важният мач за сезона. Имаме достатъчно време да се подготвим за четвъртък. Знаете какви са амбициите в Разград - надявам се утре да бъдем първи в класирането”, завърши старши-треньорът на Лудогорец.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Информация

    3 3 Отговор
    БФС е определил Ивайло Стоянов да осигури победата на Лудогорец.