Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 13:30 2 373 6

Министерство на младежта и спорта отпуска 2 милиона лева на клубовете в България

  • министерство на младежта и спорта-
  • кралев-
  • отпускане-
  • пари-
  • бюджет-
  • клубове

Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г.

Министерство на младежта и спорта отпуска 2 милиона лева на клубовете в България - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове в България. Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

Отпуснатите средства в размер на 1,9 млн. лв. са по “Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година”. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година. Те бяха финансирани съгласно Методиката за разпределение на финансовите средства на ММС за подпомагане дейността на спортните клубове през 2020 г. Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде завишена с 30% след издадена Заповед от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    5 0 Отговор
    За кои ама за кои, щот не разбрахме какво стана с тези 60 мил и кусур за пловдивските клубове или още мислят как да си оправят стадионите
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 1 Отговор
    Оня с чекмеджето се спука да раздава пари - тегли заеми и раздава, само и само да остане още няколко месеца на власт...
  • 3 Стъки

    6 0 Отговор
    Единия милион за мене.Да правя контрапротести.
  • 4 Перо

    6 0 Отговор
    Клубовете са частни фирми на мутри с мозък на пиле,от къде на къде данъкоплатеца ще им пълни чекмеджетата. Това не са читави хора с експертиза и план за изправяне на крака на българския футбол,а обикновени отрепки.
  • 5 абе дебелак

    2 1 Отговор
    Ти ли ще раздаваш `мангизи`?!Бягай бе келеш...
  • 6 заката

    0 0 Отговор
    ТИМАДЖИЯТА И ТОЙ ДАВА ДА КРАДАТ