Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 18:26 1 174 3

Платини: Все още смятам, че VAR пречи на футбола

  • платини-
  • var-
  • финансов феърплей-
  • корупция-
  • дело

"Финансовият феърплей спаси много отбори от фалит", смята френската легенда

Платини: Все още смятам, че VAR пречи на футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини смята, че въвеждането на финансовия феърплей е спасило редица клубове от фалит особено с пандемията от COVID-19. Французинът категорично се изказа против системата VAR.

Той също така продължава да твърди, че забраната му да работи във футбола, която той получи през 2016 година след обвинения за корупция, е несправедлива.

"Участвам в най-важната и праведна битка в моя живот. Забраната ми бе огромна несправедливост и ще спечеля тази война“, заяви Платини.

„Ако не ме искат, тогава да не гласуват за мен, но не да ме обвиняват в корупция. Това е нещо, което никога няма да простя“, допълни той.

"Въпросът за Манчестър Сити не беше за финансовия феърплей, а по-скоро за дисциплинарни въпроси, тъй като те не оповестиха как стоят нещата. Създадохме финансовия феърплей, за да намалим клубните дългове и те в действителност спаднаха, което е много добра новина, защото след като удари пандемията от COVID-19, много от отборите щяха да фалират“, твърди Платини.

"Все още твърдя, че VAR е лоша идея, защото не е част от нашата философия, а именно, че грешките са част от футболната игра. Може системата да е отстранила няколко проблема, но е създала други. Ако бъде използвана за засади е добре, тъй като те са много трудни за разпознаване, но няма нужда VAR да се използва за тълкуването на нарушенията. Това трябва да го решава съдията. Не бих въвел VAR. Щях да направя всичко, за да покажа на хората, че това е грешка. Футболът е спорт за феновете, няма нужда от телевизията“, каза още французинът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    5 0 Отговор
    ВАР е въведен в баскетбол, трнис (орлово око). Това са спортове далеч по-динамични от футбола. Не знам защо мнението на един доказано компрометиран ритнитопковец, пък бил той о Платини е важно? Ако имаше тази система щеше ли да се случи "божествената ръка" на Марадона, или същия щеше да червения картон. Не винаги морала и спорта вървят заедно. В името на чистите спортисти е въведението, и не е от полза за тарикатите и корумпираните.

    Коментиран от #2

  • 2 Дълбоко Виждащ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо":

    Вар е изгоден за Букмейкърите-затова го въведоха!Много от мачовете в бундеслигата преди ...Нещото,което унищожи животът на хората се решаваха ....от букмейкърите с Вар!Вар е продължението на микрофона в ушото на съдиите....Където има -Букмейкъри,няма спорт!

    Коментиран от #3

  • 3 Не позна

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дълбоко Виждащ":

    Резултата от ВАР се вижда и от зрителите по ТВ. Тъй, че никой съдия няма да си подхвърля трудовата книжка на вятъра. Системата е отработена в името на честния спорт и спекулата е изключена.