Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 13:59 8 224 3

Почина един от най-великите вратари на Франция

  • бруно мартини-
  • вратар-
  • национал-
  • франция-
  • футбол

Кариерата му стартира през 1981-а година в Оксер

Почина един от най-великите вратари на Франция - 1
Снимка: БГНЕС


Бившият вратар на френския национален отбор Бруно Мартини е починал снощи в дома си в Грамон на 58 години, съобщиха от Монпелие, където той игра и работи. Причина за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

Кариерата му стартира през 1981-а година в Оксер, две години след това играе за Нанси. Следват четири години (от 1995-а до 1999-а) в Монпелие. Именно там беше и последната му работа като заместник-директор на школата.

Почина един от най-великите вратари на Франция

Има общо 492 мача в кариерата си, всичките в Лига 1, както и 31 срещи за националния отбор на Франция.

Най-голямото му постижение като футболист е европейски шампион за младежи през 1988-а година. Мартини е участник на европейските първенства за мъже през 1992-а и 1996-а година.

Като треньор на вратарите в националния отбор на Франция печели европейската титла през 2000 година. Той е и част от щаба на Мондиал 2006, където Франция остана на 2-о място.

"Когато споменем името на Бруно Мартини, това означава, че говорим за един от най-великите вратари в историята на френския футбол. Винаги е изпълнявал задълженията си и като играч, и като треньор с голям професионализъм и скромност. Днес френският футбол оплаква един от най-великите на този пост, който сме имали, се казва в сайта на Монпелие.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перукан🧓

    2 8 Отговор
    От него е учил малката Перука. Хахахаха 🧓🧓🧓

    Коментиран от #2

  • 2 Стандярт

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перукан🧓":

    И ти ще свалиш скалпа...
  • 3 чичо

    1 0 Отговор
    Този човек е бил добър вратар, лека му пръст!
    А малката перука е добър чалгар!