Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 15:56 1 151 0

Премиерът на Япония държи Олимпийските игри да се проведат

  • япония-
  • домакинство-
  • провеждане-
  • олимпийски игри-
  • победа-
  • човечество-
  • коронавирус

"Това ще е символ на победата на човечеството над коронавируса", смята Йошихиде Суга

Премиерът на Япония държи Олимпийските игри да се проведат - 1
Снимка: БГНЕС

Японският премиер Йошихиде Суга изрази своето желание Олимпийските игри в Токио през лятото на 2021 година да се проведат като символ на победата на човечеството в битката с коронавируса.

„Изпълнен съм с решителност да проведа олимпийските и параолимпийските игри в Токио следващото лято като символ на победата на човечеството над коронавируса. Ще направим всичко възможно да организираме тези състезания безопасно“, заяви Суга в първата си програмна реч в парламента.

Суга е категоричен, че броят на новозаразените в Япония е започнал да спада: „Но сега тази тенденция спря и ситуацията остава непредсказуема. Ще работим за предотвратяване на бързото разпространение на инфекцията“.

Летните олимпийски игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията от COVID-19 най-голямото спортно събитие в света беше отложено с една година и сега трябва да се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.

По всяка вероятност организаторите ще задължат всички участници да си направят тест за коронавирус преди пристигането си в Япония и преди напускането на страната.

Ако спортистите, пристигащи от чужбина, имат сертификат за отрицателен тест за коронавирус, ще им бъде позволено да не се подлагат на двуседмична карантина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА