Last news in Fakti

17 Ноември, 2012 13:00 815 0

България гони Евроволей 2015 за мъже

  • бфв-
  • cev-
  • конгрес-
  • домакинство-
  • европволей 2015-
  • италия-
  • естония-
  • финландия-
  • лазаров-
  • кадетки
България гони Евроволей 2015 за мъже - 1
Снимка: БГНЕС

 

България ще бъде домакин на Европейско първенство по волейбол през 2015 година, предаде БГНЕС. Това стана ясно след представянето на кандидатурите пред борда на директорите на Европейската волейболна конфедерация в Люксембург. Спечеленото домакинство е за кадетки, а шампионатът ще се състои през март и април 2015 година. Срещите ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна и в Арена "Цар Симеон" в Пловдив. 

На още един Евроволей 2015 година се надява българската делегация – този за мъже. Там кандидатурата на България и Италия обра овациите на 22-та членове на борда, начело с президента Андре Майер. Модерно представените интерактивни файлове с анимации, музика и фантастичен клип, представени от управителя на дългодишния маркетингов партньор на БФВ и ИВФ СпортЛаб – Стефан Августинов, сериозно впечатлиха гласуващите. Дали шампионатът ще бъде в България и Италия обаче ще се знае в събота. Вотът беше таен и бе запечатан от президента на CEV Андре Майер, като ще бъде отворен час преди печелившата кандидатура да бъде представена пред делегатите на Конгреса на CEV в Люксембург. Конкуренти на България и Италия са Финландия и Естония, чието представяне бе класическо.

"Вярвам, че нашата кандидатура беше много добре представена. Разполагаме с фантастични зали, невероятна публика, брилянтен партньор с желязна волейболна репутация като Италия, надявам се, че се да сме убедили Борда, че трябва да спечелим. За нас това е важно, защото е поредната стъпка нагоре за българския волейбол", коментира за сайта на федерацията президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров.

Конгресът на CEV продължава в петък и събота, като се очаква да бъдат взети важни стратегически решения във връзка с бъдещото развитие на спорта в Европа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА