27 Ноември, 2020 21:50 2 047 0

Кошмар за Манчестър Юнайтед! Хакери изнудват клуба за милиони

  • манчестър юнайтед-
  • хакери-
  • откуп

Все още няма друга информация за това кой стои зад атаката и какъв е размерът на откупа, който са поискали хакерите

Кошмар за Манчестър Юнайтед! Хакери изнудват клуба за милиони - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хакерите, които преди седмица организираха мощна кибератака срещу Манчестър Юнайтед, все още изнудват клуба за милиони лири. Тогава от "Олд Трафорд" определиха акцията като "сложна операция на организирани престъпници", но след това успокоиха феновете, че са взети мерки, за да бъдат ограничени щетите, и няма изтичане на лични данни на привържениците или клубните членове. Тимът нае тим от технически експерти, за да се справи с атаката.

В четвъртък пък Националният център за киберсигурност заяви, че също се опитва да помогне на клуба в тази ситуация. "Дейли Мейл" обаче твърди, че киберпрестъпниците все още имат контрол върху компютърните системи на клуба и изнудват Манчестър Юнайтед, заплашвайки че разполагат с достатъчно чувствителна информация за феновете и звездите на тима, която ще придобие публичност, ако не получат това, което желаят.

Според законодателството клубът освен това може да бъде глобен със сериозна сума за това, че не е успял да защити личните данни на феновете.

Споменаваните суми са между 9 и 18 милиона паунда или 2% от годишните приходи.

Все още няма друга информация за това кой стои зад атаката и какъв е размерът на откупа, който са поискали хакерите.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА