3 Декември, 2020 01:00 1 993 2

Почетино поема Реал Мадрид, ако "белите" уволнят Зидан

  • почетино-
  • реал мадрид-
  • уволнение-
  • зидан-
  • резултати

Загубата на „кралете“ от Шахтьор Донецк в Шампионска лига поставя Зидан в много деликатна ситуация

Почетино поема Реал Мадрид, ако "белите" уволнят Зидан - 1
Снимка: БГНЕС

Маурисио Почетино е фаворит да поеме Реал Мадрид, ако президентът Флорентино Перес вземе решение да уволни Зинедин Зидан заради незадоволителните резултати на отбора, съобщава „Marca“.

Загубата на „кралете“ от Шахтьор Донецк в Шампионска лига поставя Зидан в много деликатна ситуация. Това е петото поражение за тима в 16 мача от началото на сезона.

Следващите два мача в Ла Лига и Шампионска лига ще бъдат решаващи за бъдещето на Зидан. Ако ситуацията не се подобри, французинът ще бъде уволнен.

Перес не иска да се стига до тази крайност, съзнавайки, че уволнението на една много обичана фигура в мадридската общност не е лесна задача, но това е сценарий, който вече не е изключен.

В случай, че се стигне до уволнението на Зидан, пред Флорентино Перес има два варианта за негов заместник - Маурисио Почетино и Раул Гонсалес, който в момента е начело на втория отбор.

Според „Marca“, в Реал Мадрид смятат, че Почетино е идеалният кандидат за заместник на Зидан. Той беше на път да поеме „кралете“ след уволнението на Рафаел Бенитес, но клаузата в договора му с Тотнъм направи подписването с него невъзможно. Аржентинецът никога не е криел желанието си един ден да води Реал Мадрид и условията му не биха били проблем да застане начело на тима.

От „кралския“ клуб все още не са провели разговор с Почетино, но в Реал Мадрид вярват, че няма да имат проблеми да се разберат с аржентинския треньор, ако се стигне до уволнението на Зидан.

Другият вариант за треньорския пост е Раул Гонсалес, но клубът не иска легендата да поема отбора толкова скоро. Раул познава най-добре от всички ситуацията на „Сантиаго Бернабеу“. В клуба вярват, че той ще бъде бъдещият треньор на първия отбор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    някога в БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ИСТИНСКИ ФУТБОЛ И ИСТИНСКИ ФЕНОВЕ
  • 2 Шмрък

    0 0 Отговор
    Уважавам Почетино,който нанесе смъртоносен удар на Тотнъм.Дори Манчо не го поканиха тоя измислен херой.