2 Декември, 2020 12:44 2 269 7

Адвокат: Двама са виновни за смъртта на Марадона

  • марадона-
  • смърт-
  • причини-
  • виновници-
  • психиатър

"Това са личният лекар на Дон Диего Леополдо Луке и психиатърката Агустина Косачов", смята Родолфо Баке

Адвокат: Двама са виновни за смъртта на Марадона - 1
Снимка: БГНЕС

Следствието за причините довели до смъртта на Диего Марадона продължава и една от централните фигури в него е медицинската сестра Даяна Мадрид, която е била на смяна сутринта на фаталния за световния футбол 25 ноември.

Нейният адвокат Родолфо Баке изнесе интересна информация за условията в къщата, където Марадона прекара последните дни от живота си. Юристът дори посочи и главните причини за смъртта на футболната легенда. Според него това са личният лекар на Дон Диего Леополдо Луке и психиатърката Агустина Косачов. Вчера офисите и домовете на двамата бяха обискирани.

„Във всяка друга къща Марадона днес щеше да е жив, защото навсякъде другаде щеше да се погрижат за него и да го закарат в болница. Ако падне, щеше да го вдигнат. Ако залитне, щеше да му окажат подкрепа. Ако имаше нужда от лекарство, щеше да му дадат. Не знам какво се е случвало в онази къща, но със сигурност на Марадона не е осигурено най-доброто лечение. Причината за смъртта е сърдечен арест, но той е причинен от допълнително натоварване на сърцето, за което никой не се погрижил“, заяви Родолфо Баке пред аржентинските медии.

„В онази къща е имало химическа тоалетна за Марадона, а не са имали дефибрилатор, нито кислороден апарат, дори и линейка не е чакала в готовност. Толкова ли беше трудно да имат линейка отпред, ако се стигне до спешна нужда?“, допълва юристът.

„На никого ли предната вечер не е направило впечатление, че лекарствата оказват негативен ефект. В 19:00 часа Марадона е имал учестен пулс. В 20:00 часа той вече е бил 115 удара в минута. Никой не е предприел мерки, за да успокоят пулса. Във всеки един дом по света, от гетото до двореца в Абу Даби, щеше да се погрижат за това и сега Диего Марадона щеше да е жив. Защото щеше да бъде откаран в болница и лекар да прегледа сърцето му.“

„Най-лесно е да кажа истината по жестокия начин: Тези двамата са го оставили да умре! Ще го кажа обаче по друг начин: Ако не беше в онази къща, Марадона днес щеше да е жив“, завърши изявлението си Баке.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 piff

    16 0 Отговор
    Да двама са единият се казва Алкохол а другият Кокаин , забравих им Фамилиите
  • 2 Стоянов

    11 0 Отговор
    Както вече писах: новините за Марадона вече ни идват в повече!


    А на този адвокат ще кажа следното:

    Адвокате, като се обърне колата, пътища много - и по-леко с обвиненията, нали не си прокурор?

    Да обвиниш невинни хора добра и достойна постъпка ли е?
  • 3 Пацо

    7 0 Отговор
    Виновен или не казва единствено съд! Тези латино сапунки другаде! Велик футболист и доста объркан човек в личен план. Лека му пръст. Както казва попа в църквата при помен и погребение - ние трябва да прощаваме и единствен Господ съди. Малко е тегаво за преглъщане но това е може би правилно. Всеки сам да избира кое е как е правилно или не.
  • 4 Да добре

    4 0 Отговор
    Само дето от алкохола каквито и лекарства да му дадеш няма да имат ефект , повечето юристи май са такива невежи
  • 5 В е л и к и я

    6 1 Отговор
    Той ще взима кока с алкохол и като му се вдигне пулса лекарите ще му дават хапчета за спадане , браво бе ...!Трябва да му се даде мед и айрян ама оня няма да го пие ..!
  • 6 ПАК ГЛУПОСТИ ЩЕ

    3 2 Отговор
    ВКАРАТ НЕВИННИ В ЗАТВОРА! !ЗАРАДИ УМРЯЛ НАРКОМАН И АЛКОХОЛИК! !
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    И бялото!