22 Ноември, 2012 00:15 708 0

Сити си замина от ШЛ безславнo

  • реал-
  • сити-
  • шл
Сити си замина от ШЛ безславнo - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В дербито на група D от Шампионската лига отборите на Манчестър Сити и Реал Мадрид завършиха 1:1.

Шампионът на Англия имаше нужда от минимум победа за да съхрани дори малка надежда за класиране, но отборът на Роберто Манчини, вместот това, едва успя да се докопа до равен, и то с гол от дузпа.

Още в 10-ата минута Анхел ди Мария центрира отдясно на задната греда, Майкон остави безгрижно Бензема и френският стрелец необезпокояван от два метра отбеляза - 0:1. 

В 73-ата реферът отсъди съмнителна дузпа за британците, след като Агуеро падна в наказателното. Арбелоа получи червен картон, а Кун Агуеро изравни от бялата точка - 1:1.

Мадридският тим се наложи да завърши срещата с десетима футболисти, а от "Сантиаго Бернабеу" със сигурност ще последват множество крититики към съдиите.

В последните минути домакините направиха всичко възможно да стигнат до успеха, но това така и не стана, а Сити се сбогуваха с най-авторитетния клубен турнир. В сметката си "гражданите" имат едва 3 точки.

В другата среща Борусия Дортмунд разгроми Аякс като гост с 4:1 и уверено заема първата позиция с актив от 11 точки. За успеха в Холандия точни бяха Марко Ройс, на два пъти Левандовски и Марио Гьотце, а почетното попадение за Аякс реализира Хоесен в 86-ата минута. Реал е втори с актив от 8 точки.

В последния кръг Аякс гостува на Реал Мадрид, а Сити на Борусия Дортмунд. 

 

Ето и останалите резултати от играните срещи в ШЛ от сряда вечер:

 

Група "А"

Динамо (Киев) - Пари Сен Жермен 0:2

Порто - Динамо (Загреб) 3:0
 

Група "В"

Арсенал - Монпелие 2:0

Шалке 04 - Олимпиакос 1:0

Група "С"

Зенит - Малага 2:2

Андерлехт - Милан 1:3

Група "D"

Аякс - Борусия (Дортмунд) 1:4

Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 1:1
 

 

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА