Last news in Fakti

23 Декември, 2020 11:28 1 431 0

Надал: Взех фланелка на Федерер, след като ме победи на финал в Хамбург

  • надал-
  • федерер-
  • тенис-
  • фланелка-
  • музей-
  • загуба

"Пазя си я, тя е в личния ми музей", призна Матадора

Надал: Взех фланелка на Федерер, след като ме победи на финал в Хамбург - 1
Снимка: БГНЕС

Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал направи изненадващо признание, че си пази фланелка на един от големите му конкуренти на корта Роджър Федерер. Тази година Матадора изравни рекорда на Маестрото от Базел и двамата имат вече по 20 титли от Големия шлем.

През 2007 година на финала в Хамбург Федерер надиграва Краля на клея с 2:6, 6:2, 6:0 и прекъсна изумителна серия от поредни победи на испанеца на червени кортове. Тогава този турнир е от категорията "Мастърс 1000" и е едно сред най-силните състезания на клей, а след финала Надал взема фланелката на швейцареца.

"Загубих на финала в Хамбург, след като имах 81 поредни победи на клей. Това беше исторически рекорд, надминах Гийермо Вилас. В онзи ден загубих и бях развълнуван да взема фланелката на Федерер след края на мача. Пазя си я, тя е в личния ми музей", сподели Надал пред TennisWorld.

Двамата са играли общо 40 пъти помежду си, като статистиката е в полза на Надал, който има 24 победи срещу 16 за Федерер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА