Last news in Fakti

23 Декември, 2020 15:34 973 0

ФИФА пусна жалба срещу Сеп Блатер

  • блатер-
  • фифа-
  • жалба-
  • наказание-
  • занимание-
  • футбол-
  • проект-
  • музей на футбола

Според футболната централа, наказаният да не се занимава повече с футбол Блатер, е участвал в съставянето на проекта за Музея на футбола в Цюрих

ФИФА пусна жалба срещу Сеп Блатер - 1
Снимка: БГНЕС

Световната футболна федерация (ФИФА) подаде жалба срещу бившия си президент Сеп Блатер във връзка изграждането на Музея на футбола в Цюрих, Швейцария. Причината е участието на Блатер в съставянето на проекта. Припомняме, че през 2015 година Сеп Блатер подаде своята оставка като президент на ФИФА, след като името му бе замесено в огромен корупционен скандал.

В момента той изтърпява 6-годишна забрана да се занимава с футбол заради корупционни практики. Блатер бе обвинен и за продажбата на телевизионните права на CFU за Мондиал 2010 и 2014 за 600 хиляди долара. Сумата е далеч по-ниска от реалната пазарна стойност.

След подробен преглед на историческите факти и обстоятелства, свързани с изграждането и текущите експлоатационни разходи на музея на ФИФА, ФИФА е узнала за много сериозни нередности по отношение на този проект, които пораждат сериозни подозрения за престъпления, неправомерно поведение от различни длъжностни лица и компании. Жалбата е изпратена до прокуратурата в Цюрих“, заявиха от ФИФА.

Проектът за музея на ФИФА започна през 2013 година, когато Сеп Блатер все още бе начело на футболната централа. Официалното откриване на музея бе на 28 февруари 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА