29 Ноември, 2012 11:26 783 0

Локомотив ПД и Черноморец спечелиха мачовете си

  • черноморец-
  • локомотив пд-
  • берое-
  • славия-
  • "а" група
Локомотив ПД и Черноморец спечелиха мачовете си - 1
Снимка: БГНЕС

Важна победа извоюва Локомотив Пловдив в гостуването си на Берое в последния мач за полусезона в българската "А" група.

Момчетата на Стефан Генов надделяха с 2:1 в Стара Загора.

Станислав Маламов и автогол на Владимир Зафиров дадоха преднината на пловдивчани. Георги Андонов от дузпа само успя да намали. 

Така пловдивчани вече са с 21 точки в актива си и се заковаха на седмата позиция. Беройци пък са в опасната зона с 14 точки, само на две от зоната на изпадащите. 

 

Черноморец продължава да затвърждава отличните впечатления от тази есен с поредна победа. Този път жертва на бургазлии стана Славия.

Момчетата на Димитър Димитров-Херо повалиха съперника си с 2:0 без особени проблеми. Така те излязоха четвърти след загубата на Ботев Пловдив от Лудогорец.

В герои за "акулите" с попаденията си се превърнаха Юсуф Уатара и дошлият от Левски Лъчезар Балтанов.

Мачът мина под диктовката на домакините. Единствените, които създаваха проблеми на сигурната защита пред Стоян Колев бяха Здравко Лазаров и Владислав Златинов. 

Техните усилия обаче не се увенчаха с гол, а само с няколко неточни далечни изстрела, които нямаше как да затруднят Колев. 

Малко преди почивката беше и най-спорното положение в мача. Тогава играч на "белите" игра с ръка в наказателното поле, но съдията Георги Кабаков не даде нищо.

В продължението на атаката Яник Боли вкара топката във вратата, но реферът даде фаул в атака. Това предизвика сериозно недоволство в щаба на бургазлии, но Кабаков не промени решението си.

Веднага след подновяването на играта след почивката всичко беше решено. В 48-ата минута Юсуф Уатара стреля отдалеч, топката не беше изчистена добре и попадна у Лъчо Балтанов, който отблизо я вкара за 2:0.

До края славистите опитаха натиск, но така и не успяха сериозно да затруднят Стоян Колев. Така те записаха осми пореден мач в шампионата без победа и кретат в долната половина на таблицата. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА