1 Декември, 2012 20:51 3 853 2

Тотнъм сгази Фулъм с 3:0, Бербо игра цял мач

  • фулъм-
  • тотнъм-
  • димитър бербатов
Тотнъм сгази Фулъм с 3:0, Бербо игра цял мач - 1
Снимка: ЕПА/БГЕНС

Отборът на Фулъм претърпя болезнено поражение с 0:3 срещу Тотнъм в среща от 15-ия кръг във Висшата лига, играна на "Крейвън Котидж".

Българският нападател Димитър Бербатов отново изведе домакините с капитанската лента, тъй като титулярният капитан Бреде Хангеланд продължава да изтърпява наказание.

За съжаление, макар че Бербо направи всичко по силите си, това бе един от най-слабите мачове от началото на сезона за "котиджърс".

Именно българинът бе единственият светъл лъч в играта на Фулъм и за пореден път демонстрира перфектния си контрол над топката. И до 56-ата минута с всяко свое отиграване, Бербо доставяше удоволствие на публиката, демонстрирайки най-висока класа, и феновете на няколко пъти аплодираха с възхита.

В тази среща Бербатов действаше от втора позиция и трябваше да се нагърбва с дефанзивни функции. Това се отрази върху играта на домакините, които създадоха едва едно чисто положение през първото полувреме. То се откри пред Младен Петрич в 24-ата минута, но хърватският нападател не успя да преодолее Уго Лорис.

Два пропуска за „шпорите" пък направи бившата звезда на Фулъм Клинт Демпси.

Първата част от срещата като цяло не предложи много опасности и се изигра на по-бавни обороти. Логично, на почивката отборите се оттеглиха без голове.

Второто полувреме започна с натиск на "шпорите" и головете на закъсняха. Автор на първото попадение за гостите стана Сандро, който стреля от повече от 30 метра и изненада вратаря на домакините Марк Шварцер, който носи сериозна вина за гола във вратата си.

В 72-ата минута Джърмейн Дефоу удвои аванса на Тотнъм. Английският национал засече подаване на резервата Сигурдсон. Пет минути по-късно Дефоу подпечата класическия успех за тима на Виаш Боаш след добър извеждащ пас на Демпси. 

Успехът изкачи Тотнъм до 4-ото място в класирането на Висшата лига с равни точки с третия в подреждането Челси. 

 


 


 

 

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    berbatov gi darpa nadolo
  • 2 фен

    0 0 Отговор
    над всички отново беше "магьосника с топка" българина Бербатов.