Last news in Fakti

11 Януари, 2021 15:25 1 366 13

ЦСКА не се отказва от косоварски нападател

  • даку-
  • нападател-
  • балканика-
  • косово-
  • соу-
  • заместник-
  • акрапович-
  • цска

Бруно Акрапович държи да привлече Мирланд Даку от Балканика

ЦСКА не се отказва от косоварски нападател - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА не се е отказал от привличането на косоварския голмайстор Мирлинд Даку, за което се заговори още преди Нова година, пише "Мач Телеграф". 23-годишният стрелец прави истински фурор за отбора си Балканика, като през сезона наниза 21 гола в 18 мача в първенството.

Той помогна на тима си да завърши на второ място след първия полусезон, като вкара 2 хеттрика, а в 5 мача отбеляза по 2 попадения.

Мирлинд Дуку стряска със своите 192 см и мощната си физика. В края на 2020 година той получи първата си повиквателна за националния отбор на Косово, което е сериозно признание за качествата на тарана. Той продължава да показва убийствено добра форма, като в събота заби 2 гола при успеха на Балканика с 4:1 над албанския Турбина в контрола.

Даку е собственост на Осиек, но е играл само за дубъла на хърватския тим, който бе елиминиран от ЦСКА в Лига Европа преди година и половина. В момента цената му е изчислена около 350 хил. евро, но той я е вдигнал неколкократно през последните месеци.

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович смята, че Даку може да помогне на отбора не само в момента, но и в бъдеще, като се превърне в основна фигура в състава. Първоначално той бе гласен за заместник на Али Соу, но двамата могат и да си партнират в атака, заформяйки страховит тандем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цска 1948

    3 8 Отговор
    искат да кажат литекс не се отказва от косоварския голмайстор

    Коментиран от #3

  • 2 WWF

    4 1 Отговор
    Cвeтoвнaтa футбoлнa цeнтрaлa ФИФA приeмa ceгaшния клуб ЦCКA-Coфия кaтo прaвoприeмник нa cтaрия клуб, кoйтo бe oбявeн в нecъcтoятeлнocт, cтaвa яcнo oт нeйнo oфициaлнo рeшeниe. ФИФА: "ЦСКА-София е ЦСКА. Кaтo крaeн рeзултaт прeдceдaтeлят (бeл. рeд. - нa кoмитeтa, Aнин Йeбoa) cчитa, чe нa бaзaтa нa дoкумeнтитe, c кoитo рaзпoлaгa, НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА дa зaключи ОКОНЧАТЕЛНО, чe нoвия клуб ПФК ЦCКA-Coфия e cпoртeн нacлeдник нa ПФК ЦCКA Coфия. ЦСКА-София е ЦСКА."
  • 3 Варна

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "цска 1948":

    "С офертата от 8 милиона лева се покриват всички задължения към служители, треньори и играчи, което беше притеснително за УЕФА, за да не допуска отбора до евротурнирите. Във всички досегашни фалити на футболни клубове в България кредиторите не са получавали нищо", "Феновете са зад ЦСКА и е от интерес за всички клубът да бъде допуснат до евротурнирите". "ЦСКА е най-титулувания и най-важен клуб от системно значение за България". ' 1.След становището на КАС; 2.След като УЕФА допусна ЦСКА в Евротурнирите преди да е изтекло тригодишното правило за неучастие - при това с Коефициента си на ЦСКА ; 3.След решението на ФИФА! Дебатите могат да се считат за приключени! ПФК ЦСКА-СОФИЯ е единствения и признат правоприемник на ПФК ЦСКА СОФИЯ! "ЦСКА 1948" на Цеката е маргинален отбор от ранга на Витоша, Царско Село и Верея.
  • 4 До първия ЦЕКА

    4 1 Отговор
    Я сега някое джиросано теле да обясни защо Спрокел, Тангаринини, Боладовци си търсят парите от ПФК ЦСКА-София АД, а не от любимият им ПФК "Централенспортенклубнаармията1948" АД (както са регистрирани)? Нали те били ЦСКА? Защо ЦСКА трябва да плаща на Спрокел, ако не са ЦСКА?

    Коментиран от #5

  • 5 Левски 1914

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "До първия ЦЕКА":

    Я ти да обясниш защо Ганчев тука в България казва че сте ЦСКА а пред УЕФА че сте Литекс , защо играете с лиценза на Етрополе и булстата на Литекс и защо специално за менте тире Микре направиха нова лига?

    Коментиран от #6

  • 6 Пловдив

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    Защото: "ЦСКА е най-титулувания и най-важен клуб от системно значение за България". Това е всеобщото мнение, не само в България, но и в чужбина. Без ЦСКА няма как да има интерес към спорта и в частност футбола в България. Доказателство за интереса е твоето денонощно висене под статии за ЦСКА, а не за Берое Стара Загора например! Които също междувпрочем за заличавали Акционерно Дружество и са ползвали чужд лиценз. В България с изключение на Царско Село ,няма клуб който да не минал през закриване, сливане, преименуване.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Левски 1914

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пловдив":

    Аз не вися аз както и много други пиша че на 09 09 2016 г . Цска ФАЛИРА. Влез в гугал напиши Цска ФАЛИРА и прочети.
  • 8 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пловдив":

    Да приятелю , много добре обясняваш на Продоволственика нещата такива каквито са. За съжаление той трудно възприема. Освен това чрез злобата и омразата 9545 чеше егото си. Но какво да го правиш, разни хора, разни идеали.

    Коментиран от #10

  • 9 Левски 1914

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пловдив":

    Още нещо никой няма претенции че е ЛЕВСКИ София, но числото викат ние сме Цска и ТИРЕТО МЕНТЕТО от Ловеч викат ние сме Цска, а Цска фалира.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Левски 1914

    2 1 Отговор
    Ивоо защо изтри коментар 10 и теб ли засегнах не съм обидил никой?

    Коментиран от #12

  • 12 Бай Стою касапина

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Левски 1914":

    Плюса сам ли си го сложи?Лягай да спиш.
    Лека нощ!
  • 13 защо

    2 0 Отговор
    от цска го отрекоха - само жълти новини - за 1 месец вс медий продадоха половината отбор и почти купиха толкова играчи - а няма нито купен нито продаден и не е говорено и за трансфери