22 Януари, 2021 00:27 1 340 0

Барселона имаше нужда от продължения, за да надиграе четвъртодивизионния Корнейя

  • дембеле-
  • купа на испания-
  • брайтуайт-
  • барселона

Каталунците спечелиха с 2:0 след голове на Дембеле и Брайтуайт

Барселона имаше нужда от продължения, за да надиграе четвъртодивизионния Корнейя - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона се измъчи срещу четвъртодивизионния Корнейя, но успя да се класира за осминафиналите за Купата на краля с успех с 2:0, който дойде след продължения. В редовното време на двубоя момчетата на Роналд Куман пропиляха две дузпи.

Каталунците бяха без Лео Меси, който е наказан. Те обаче държаха инициативата в двубоя, а домакините отговаряха с опасни контраатаки. В 39-ата минута в своето наказателно поле Естейес изрита в главата опитващия да стреля към вратата Араухо. Барселона получи дузпа, но Рамирес усети посоката на удара на Пянич и изби.

В 78-ата минута Дел Серо Гранде даде втора дузпа за Барселона. Този път Морено вдигна високо крака си и изрита Лангле, който се беше включил в атаката на Барса. Зад топката застана Дембеле, но буквално подаде топката в ръцете на Рамирес.

След 80-ата минута Барселона създаде две стопроцентови положения, но в единия случай Брайтуайт не уцели вратата, а после блестящият Рамирес отрази мощен шут на Пянич.

В продълженията играчите на Барса най-накрая се разиграха и вкараха два гола. Още в 92-ата минута Дембеле откри резултата с много мощен шут извън наказателното поле. В последните секунди Брайтуайт реализира втори гол и сложи край на спора.

Така Барса избегна срама на големия съперник Реал (Мадрид), който отпадна от Алкояно след продължения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА