15 Декември, 2012 12:30 751 0

Жекова с първи медал за сезона

  • жекова-
  • сноуборд-
  • медал-
  • телърайд-
  • самкова-
  • световна купа-
  • бронз
Жекова с първи медал за сезона - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Александра Жекова спечели първия си подиум за сезона по време на старта в дисциплината бордъркрос за Световната купа по сноуборд в Телърайд, САЩ, предаде БГНЕС

След като без проблеми преодоля квалификацията в Колорадо, Жекова стартира обещаващо с втора позиция в четвъртфиналната си серия, последвана от размазваща победа в полуфинала, където победилата я в четвъртфинала чехкиня Ева Самкова остана на четвъртото място.

В големия финал Жекова стартира първа в нейния си експлозивен стил, но малка грешка в последната серия препятствия и отне скоростта, и така в крайна сметка Жекова не можа да се пребори с двете канадки - Доминик Малте и Маел Рикер (съответно класирали се първа и втора), но за втори път, както и в полуфинала, изпревари швейцарката Симона Майлер. По този начин, бронзовият медал остана за българската национална състезателка.

Специално за сайта на БФ Ски Александра сподели минути след финала: "Чувствам се чудесно в Телърайд... наистина е едно от любимите ми места на Тура, като атмосфера и като трасе... имаме много фенове и приятели тук, което е приятно и ни зарежда допълнително. Направих страхотни тренировки, но допуснах 4 грешки в квалификацията, които ми отредиха 7-ма позиция. Въпреки това се радвам да бъда отново на подиума до двете ми основни конкурентки. Не беше лесно да се кара прецизно и да се съхранява скорост, заради променливите метеорологични условия. Генерално, днес бях по-спокойна и карах по-прецизно, за разлика от състезанието в Австрия, което е моята малка лична победа. След като взех старта, във финалната серия допуснах лека грешка, която ми коства много скорост и ми отреди третото място. Не е лесно да не изоставаме от канадците..."

При мъжете титлата беше решена с фотофиниш в полза на Сет Уескот, но и "нашият" австралиец Алекс "Чъмпи" Пулин остана супер щастлив от среброто. Трети завърши канадецът Кристофър Робански.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА