10 Февруари, 2021 18:33 1 555 1

Новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив: Имаме потенциал да бъдем на върха

  • ботев пловдив-
  • потенциал-
  • връх-
  • амбиции-
  • сереидо

"Можем да сме номер едно не само на терена, но и от бизнес гледна точка", смята Даниел Сереидо

Новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив: Имаме потенциал да бъдем на върха - 1

От месец Ботев (Пловдив) има нов изпълнителен директор в лицето на Даниел Сереидо. Испанецът има богата визитка и е работил като представител на Ла Лига в Източна Европа. Сереидо изрази надежди, че Ботев ще се върне на върха в България. Ето какво сподели изпълнителният директор на "канарчетата" в интервю за mailchi.mp.

Даниел, от 7 януари си изпълнителен директор на Ботев. Как се стигна до назначаването ти?
Получих обаждане няколко месеца по-рано, в което ме попитаха дали съм съгласен да ръководя клуб от Източна Европа. Не получих повече детайли, както и името на клуба. Това ме развълнува. Работехме няколко месеца, проучихме възможностите и проекта,като накрая, на 4-ти януари, получих последното обаждане, в което научих, че ще пътувам до България, за да се присъединя към Ботев.

Знаеше ли нещо за българския футбол и за Ботев?
Футболът не е само работа за мен, а и хоби. Бях по-навътре с българския футбол по време на златното поколение на националния отбор. Топ футболисти от България са играли в Испания. Отборът след Испания, който подкрепях на Световното първенство в САЩ през 1994, беше България. Разбира се, бях чувал за Ботев. Най-вече за историческите мачове срещу Бaрселона и Атлетико Мадрид.

Преди да се присъединиш към Ботев ти работеше за Ла Лига и беше представител на шампионата в Източна Европа. Какви бяха твоите задължения?
4 години работех за Ла Лига като част от проект за рекламирането на испанския футбол. Моята задача беше да повиша стойността на продукта чрез различни дейности. От бизнес гледна точка аз работех с телевизията, притежаваща правата за излъчване на мачовете, договарях спонсорски договори, работех с местните власти, организирах маркетингови събития. След месец на работа 24/7 вече имам представа какво направих за Бoтев, какво се случва и какво предстои да бъде направено. Не е лесна задача, но мислим, че клубът има голям потенциал да бъде на върха на българския футбол. Не само на терена, но и от бизнес гледна точка.

Колко голям е клубът? Колко души работят за него?
Имаме около 80 души, които работят директно за клуба. Повече от 50 от тях работят за първия отбор и академията. Останалите са част от мениджмънта на клуба. Едно от най-важните неща от проекта е да оптимизираме задачите и отговорностите на нашите служители, както и да създадем предпоставки за развитие, което ще спомогне за по-бързия растеж на клуба.

39% от клуба е собственост на компания с името ТС-ИМЕ. Тази компания в момента е в състояние на банкрут и сега мажоритарният собственик, държащ 61%, иска да откупи останалата част от акциите. Това вярно ли е?
Вярно е! В момента се събират средства за откупуването на акциите от ТС-ИМЕ.

Кои са най-големите проблеми, с които трябва да се справиш в момента?
Винаги ще има проблеми, които трябва да бъдат разрешавани. Сега работим по това да положим основите на успешен клуб във всички сфери - от финанси до човешки ресурси и спорт. Това ще отнеме време и работа. Започнах работа в клуба въпреки сегашните проблеми. Виждам голям потенциал и светло бъдеще. Най-важното в момента е проектът, свързан с академията на клуба. Искаме да изградим световноизвестна и модерна футболна инфраструктура, както и една от най-добрите академии в Европа с наша собствена методология.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инж. Ганев

    1 0 Отговор
    Колко глупости може да изговори човек за 10 000 евро, 2 мадами по график и 3 дюнера на ден!