Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 05:15 1 137 0

Президентът на италианската футболна федерация се обяви против създаването на Суперлига

  • гравина-
  • федерация-
  • суперлига-
  • против-
  • уефа-
  • корени-
  • серия а

"Корените и териториалната цялост на нашия свят трябва да бъдат запазени при всички положения", смята Габриеле Гравина

Президентът на италианската футболна федерация се обяви против създаването на Суперлига - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина е против създаването на Европейска Суперлига и се надява да види в Рим "немалък брой" запалянковци на отложеното за това лято Европейско първенство. "Изцяло съм против такава лига. Корените и териториалната цялост на нашия свят трябва да бъдат запазени при всички положения", категоричен е 67-годишният Гравина пред "Гадзета дело Спорт".

В понеделник той трябва да бъде преизбран при вот срещу настоящия президент на аматьорската лига Козимо Сибилия. Габриеле Гравина е начело на италианската футболна федерация от октомври 2018 година.

"Новата Супер Шампионска лига трябва да бъде причината за развитие. Идеята за Суперлига трябва да бъде премахната задължително. УЕФА със сигурност няма идея да пречи на местните първенства. Сигурен съм, че може да бъде намерено решение за италианския и европейския футбол", каза още Гравина.

УЕФА обмисля създаването на Суперлига с отбори, които да бъдат само в една група и да играят срещу десет различни съперника. "Дискусията за европейския шампионат, която проведохме наскоро, беше положителна. Надявам се за мачовете в Рим да има немалък брой от привържениците на футбола", категоричен е Габриеле Гравина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА