Last news in Fakti

11 Март, 2021 14:02 2 062 2

От Ботев Враца поискаха нов формат на първенството

  • ботев враца-
  • искане-
  • бфс-
  • промяна-
  • формат-
  • първенство-
  • ефбет лига-
  • каменов

Врачани искат от следващия сезон в елита да се състезават 16 отбора, които да играят по два мача помежду си

От Ботев Враца поискаха нов формат на първенството - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Враца) ще настоява за промяна на формата на първенството. Това заяви пред "Тема Спорт" благодетелят на футболния клуб и кмет на града Калин Каменов. Врачани искат от следващия сезон в елита да се състезават 16 отбора, които да играят по два мача помежду си.

"Аз все още мисля, че българското първенство може да бъде платформа и да дава възможност за развитие на футбола у нас. Разбира се, и с промяна на формата, който през последните години не мисля, че е особено логичен и подходящ. Бъгария заслужава повече наши градове да имат шанса да участват в Първа лига и от това може да спечели само футболът, защото по този начин може да се даде шанс на момчета от периферията на страната да покажат възможности и качества. Искрено се надявам БФС да вземе разумно и правилно решение по този казус", заяви Каменов.

В понеделник Ботев (Враца) спря поредицата си от 8 загуби в елита, след като победи с 1:0 като гост Монтана. Сега на възпитаниците на Антони Здравков им предстоят нова серия тежки мачове - домакинство на Левски в неделя от 16:30 часа, последвано от четвъртфинал за Купата на България срещу ЦСКА на 18 март. Аут за първата среща са халфовете Христо Златински и Даниел Гаджев. Вторият ще отпадне и за мача с червените". Причината за отсъствието на Златински и Гаджев са санкции за натрупани жълти картони.

Очаква се срещу "сините" на терена" да се появи Костадин Ничев. Заради проблемите най-вероятно амнистия от треньора ще получи Аласан Н'Диайе, който може да играе като централен защитник и дефанзивен халф.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    2 4 Отговор
    Трябва да остане сегашниуя формат. Нали това, което искат врачани беше преди сегашния формат. Резултата тогава беше ужасен, отборите в дъното и средат на класиранито продават мачове но "шампиона". И бяха като на война мачжвете им с претендентите. Ритаха и котузвоха играчи на претендентите. И после когато "шампиона" отидеше да играе в евротурнирите всеки, който го хранеше го биеше.

    Коментиран от #2

  • 2 И тогава и сега

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Знайко":

    Форамата не ми допада! Най-добре е с не повече от 10 отбора !