Last news in Fakti

20 Март, 2021 19:08 1 313 1

Реал Мадрид успя да се справи със Селта Виго

  • реал мадрид-
  • бензема-
  • селта виго-
  • мина-
  • ла лига-
  • асенсио

Мадридчани спечелиха с 3:1

Реал Мадрид успя да се справи със Селта Виго - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Реал Мадрид успя да се поздрави с труден, но сладък успех като гост срещу Селта Виго с резултат 3:1 в мач от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Карим Бензема вкара два бързи гол до 30-та минута, а в 40-та домакините намалиха след гол на Санти Мина. Яго Аспас уцели греда в края на мача, но момчетата на Зидан задържаха ценния успех. В добавеното време точен беше Асенсио.

Двубоят започна с доста агресия и от двата отбора, като пресата и единоборствата преобладаваха. Постепенно Реал взе инициативата и в 9-та минута Карим Бензема получи шанс след ъглов удар да стреля, но ударът му беше блокиран.

Така се стигна до 20-та минута. След продължителна атака Тони Кроос успя да намери чудесен извеждащ пас към Карим Бензема, а френският стрелец не сбърка сам срещу Иван Вияр за 1:0.

Натискът на "белите" продължи и в 30-та минута авансът беше удвоен. След груба грешка при изнасянето на топката за Селта, Карим Бензема я отне в наказателното поле и с мигновен удар препарира Вияр за втори път.

Домакините се събудиха след тези два бързи шамара и в 40-та минута върнаха едно попадение чрез Санти Мина, който получи подаване от Денис Суарес за 1:2.

В 62-та минута Яг Аспас опита мощен шут от границата на наказателното поле, но Тибо Куртоа се справи на ниво. В 78-та минута Карим Бензема опита изстрел от далечно разстояние, но Вияр този път беше на място, за да спаси.

Домакините имаха златен шанс да изравнят в 83-та минута, след като Яго Аспас изпълни по отличен начин пряк свободен удар, който обаче се отби от лявата греда на вратата на Тибо Куртоа. В последните секунди на срещата Бензема завърши перфектният си следобед, давайки асистенция за Марко Асенсио за крайното 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PSG FR

    3 0 Отговор
    Добър мач беше, изгледах го с интерес. Карим Бензема за кой ли път бележи.
    Направи ми впечатление страхотното време в Испания за разлика от тази зима у нас. :)