Last news in Fakti

29 Март, 2021 16:44 2 671 1

Фернандо Алонсо отпадна от състезанието в Бахрейн заради... опаковка от сандвич

  • опаковка-
  • сандвич-
  • прегряване-
  • спирачки-
  • отпадане-
  • гран при-
  • бахрейн-
  • формула 1-
  • алонсо

Боклукът е причината за прегряването на задните спирачки на болида на испанеца

Фернандо Алонсо отпадна от състезанието в Бахрейн заради... опаковка от сандвич - 1
Снимка: БГНЕС

Опаковка от сандвич е причина за прегряването на задните спирачки в болида на Фернандо Алонсо по време на вчерашната Гран При на Бахрейн във Формула 1, което принуди испанеца да паркира своя автомобил в края на 32-а от общо 56 обиколки.

Двукратният световен шампион бе на път да спечели точки при своето завръщане в шампионата след двугодишна пауза, въпреки проблеми с батерията, но той трябваше да прекрати своето участие заради високата температура в спирачките на болида си. А причина за покачването на температура е била опаковка от сандвич, която е попаднала в спирачните канали на А521, като тя е било открита от механиците на тима при разглобяването на автомобила след края на състезанието на „Сахир“.

"След първия стоп имахме малък проблем и трябваше да намалим мощността на колата. След втория стоп, опаковка от сандвич влезе в задните спирачни канали на колата на Фернандо. Това доведе до покачване на температурата и нанесе няколко повреди по спирачната система, затова спряхме колата от съображения за сигурност. Фернандо нямаше късмет в своето първо състезание, като се има предвид колко силно изглеждаше неговото темпо“, заяви изпълнителният директор на Марчин Будковски.

Въпреки че не завърши надпреварата в Бахрейн, Алонсо заяви, че е останал доволен от своето завръщане във Формула 1.

„Първо, беше страхотно да се завърна във Формула 1. Стартът беше забавен, спечелихме няколко места и имах страхотни битки със старите си колеги. Въпреки това беше разочароващо да не видя карирания флаг. Имахме проблем защото нещо попадна в спирачните канали на задните ми спирачки и те прегряха. Като погледна състезанието, бих казал, че средата на колоната отново е много сгъстена. Ще е много интересен и оспорван сезон за гледане“, коментира испанецът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    15 3 Отговор
    Мачкай, Алонсо!