Last news in Fakti

1 Април, 2021 16:14 1 847 0

Флорентино Перес назначава избори за президент в Реал Мадрид

  • перес-
  • избори-
  • комисия-
  • реал мадрид-
  • назначаване-
  • съперници-
  • президент

Перес ще се кандидатира за нов мандат, но този път може да има съперници

Флорентино Перес назначава избори за президент в Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е поискал от Избирателния съвет да открие процедура за избор на президент.

"Президентът, след като изслуша Съвета на директорите, който бе проведен днес, и в съответствие с член 38, раздел Б от правилника на Реал Мадрид, поиска от Изборната комисия да започне процедурата за свикване на избори за президент и съвет на директорите“, се казва в официалното изявление на клуба.

Перес ще се кандидатира за нов мандат, но този път може да има съперници. Енрике Рикелме вече обяви своите намерения да се впусне в битката за президентския пост на Реал Мадрид, а Висенте Болуда също възнамерява да участва на изборите.

Последните избори с гласуване в Реал Мадрид бяха през 2006 година след напускането на Флорентино Перес, който беше президент на клуба между юли 2000 и февруари 2006 година. Тези избори бяха спечелени от Рамон Калдерон, който подаде оставка през януари 2009 година. След това бяха свикани избори, на които Флорентино Перес беше единственият, който се яви и започна своя втори мандат. До този момент срещу него не са се изправяли конкуренти. Той беше преизбран без избори през 2013 и 2017 година, тъй като нямаше алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА