Last news in Fakti

2 Април, 2021 18:45 1 224 0

Стефано Пиоли: Милан се нуждае от 16 точки в оставащите си 10 мача, за да се класира за Шампионска лига

  • милан-
  • точки-
  • шампионска лига-
  • пиоли-
  • класиране-
  • състав

"Трябва да продължим да се представяме добре, без да мислим за бъдещето", заяви треньорът на "росонерите"

Стефано Пиоли: Милан се нуждае от 16 точки в оставащите си 10 мача, за да се класира за Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Милан Стефано Пиоли смята, че 75 точки ще са достатъчни на неговия отбор да се класира за Шампионската лига. За момента "росонерите" имат 59 спечелени пункта, което означава, че трябва да спечелят 16 точки в оставащите си 10 мача от сезона, за да постигнат въпросния актив. Те ще се опитат да добавят на сметката си първите три от необходимите точки още в утрешното си домакинство на Сампдория.

"Винаги сме приемали отговорността с големи убеждение и вяра. Настъпва решаващ момент от сезона и всичко, което направихме, беше с цел да сме в това положение сега. Всички мачове ще бъдат трудни и ще се наложи да дадем най-доброто от себе си. Искаме да стигнем до края на сезона без съжаления, играейки за Милан. Ако можех, щях да дам почивка на всички, нуждаехме се от тази пауза. Петимата играчи, които останаха тук, са добре. Тези, които се върнаха от националните отбори, са в добро състояние, с изключение на Браим Диас, който има проблеми и ще направим оценка тази вечер. Утре няма да можем да разчитаме на Алесио Романьоли, Давиде Калабрия, Марио Манджукич, Рафаел Леао, Даниел Малдини и може би дори на Диас.

Напълно вярваме в това, което правим. Нашият начин на работа включва спокойствие и вяра. Десет мача са много, а надпреварата ще бъде доста трудна. Трябва да мислим за утрешния двубой. Той ще бъде важен и труден. Ще се изправим срещу отбор, който е мотивиран и е воден от страхотен треньор - Клаудио Раниери. Уважавам го, защото той е наставникът, който допринесе най-много за моята треньорска кариера. Изтичащите договори? Виждам спокойствие в очите на Златан Ибрахимович, Хакан Чалханоолу и Джанлуиджи Донарума. Тяхното бъдеще е сега. Ситуацията може да се промени в зависимост дали се класираме за Шампионската лига, или не. Виждам големи концентрация и внимание сред тях. Какъв актив ще ни стигне за ШЛ? Все още трябва да спечелим доста точки. Може би 75 пункта ще са достатъчни, но е трудно да се правят подобни сметки. Предстоят много директни сблъсъци.

Представянето ни като домакини е значително по-слабо в сравнение с това като гости. Точно затова е важно да се върнем към победите на нашия стадион. Как е Ибра? Той е добре. Щастлив е от завръщането си в националния отбор и е на наше разположение. Той пристигна в много добро състояние и направи две тренировки на високо ниво. Всичко е наред с него. Откупуването на Фикайо Томори? Много сме доволни от начина, по който се включи. Той е очарователно и усмихнато момче, което ни дава важни характеристики. Трябва да продължим да се представяме добре, без да мислим за бъдещето. Необходимо е да се концентрираме върху утрешния мач, който ще бъде сложен. Паузите отнемат част от подготовката. Нека се фокусираме върху този двубой и след това ще мислим за бъдещето", коментира Пиоли на днешната си пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА